A kivételes képességű Nikon D850 megérkezett

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 25. 15:15

A D850 bemutatásával a Nikon a felbontás, sebesség és fényérzékenység tökéletes kombinációját kínálja a teljes képes érzékelőket használó fotósok számára. A stúdióban vagy akár a bolygó legfélreesőbb pontjain is ez az FX-formátumú D-SLR nem egyszerűen csak teszi a dolgát, hanem teljesen új szintre emeli a kiválóságot.

Legyen szó akár a természet, akár profi sportesemények, esküvők, divatbemutatók fényképezéséről vagy videók készítéséről, a D850 megadja a kiélezett versenyhelyzetben dolgozó fotósok számára azt a kreatív rugalmasságot, amely elengedhetetlen a kiváló teljesítményhez. A gyors, rendkívül nagy felbontású FX-formátumú érzékelő 45,7 megapixeles tényleges felbontást használ, amely 45,4 MP felbontású fájlokat eredményez. Az új teljes fedésű chipre integrált lencse kivételes részletgazdagságot és hihetetlen dinamikatartományt tesz lehetővé. A fényképezési sebesség akár 9 kép/mp értékre is növelhető az opcionális MB-D18 Multi Power elemtartó markolattal. A videókészítők most már 4K felbontásban rögzíthetnek teljes képes videókat kivágási tényező nélkül, ez pedig kibővíti a lehetőségek választékát a Nikon fix objektívjeivel végzett fényképezés során. Továbbá 4K felbontású time-lapse videókat is készíthet a fényképezőgéppel. 

 

 

 

A nagyobb rugalmasságot biztosító további új funkciók között megtalálható a nagy, a közepes és a kicsi méretű RAW-képek készítése. A Néma fényképezés lehetővé teszi a rendkívül éles, rendkívül nagy felbontású felvételkészítést zárhang nélkül. Élő nézetben Pontszerű AF üzemmód használható a pontos makrofényképezés érdekében. Ez az első olyan D-SLR, amely beépített fókuszsorozat móddal rendelkezik, így kivételesen éles felvételeket készít jelentős mélységélességgel.

 

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmarketing részlegének vezetője elmondta: „A D850 által kínált hihetetlen sokoldalúság olyan érzést ad, mintha egyszerre három fényképezőgéppel dolgozna az ember. A D850 kiváló rugalmasságot biztosít a felbontás, a fájlméret, a sebesség és az ISO-érzékenység tekintetében is. Ez a gép okos befektetés azon fotósok számára, akik azt a szabadságot keresik, amellyel kiváló eredményeket érhetnek el kivétel nélkül minden területen.”

 

 

 

A fő jellemzők összegzése

  • Felbontás: 45,7 megapixeles tényleges felbontás. Részletgazdag 45,4 MP-es fájlok. Hátsó megvilágítású FX-formátumú CMOS-érzékelő optikai aluláteresztő szűrő nélkül. 
  • Sebesség: 7 kép/mp sebességgel fényképezhet. Ha pedig a külön beszerezhető MB-D18 Multi Power elemtartó markolattal (benne az EL18B akkumulátorral) használja a gépet, akár 9 kép/mp-es sebességgel is készíthet teljes felbontású képeket.
  • Fényérzékenység: A nagy tudású EXPEED 5 képfeldolgozó processzor kivételesen tiszta képeket biztosít a teljes 64–25 600 ISO-tartományban, amely kiterjeszthető 32–102 400 tartományra (egyenértékű). 4K-videók készítéséhez is rendelkezésre áll a teljes ISO-tartomány. 
  • Pontosság: Ez a fényképezőgép a D5 csúcsmodellhez hasonlóan a lenyűgöző 153 pontos automatikus élességállítási rendszerrel rendelkezik, amelynek köszönhetően a fényérzékenység a középső ponton akár –4 Fé (ISO 100, 20 °C). A –3 Fé értékig végezhető fénymérés precíz automatikus expozícióvezérlést biztosít még akkor is, ha csupán a holdfény áll rendelkezésére.
  • 4K-videók kivágási tényező nélkül: Teljes képes 4K-/UHD-videók készíthetők 30p módban kivágási tényezővel kapcsolatos korlátozások nélkül. Készítsen felvételeket több mint három órán keresztül az MB-D18 Multi Power elemtartó markolattal.
  • Beépített 4K time-lapse funkció: Egyedül a fényképezőt használva is készíthet 4K felbontású time-lapse videókat, a D850 45,7 megapixeles tényleges felbontását kihasználva pedig 8K felbontású time-lapse videókat készíthet a felvételkészítést követő utómunka során.
  • RAW-rugalmasság: Készíthet nagyméretű 45,4 MP-es, közepes méretű 25,6 MP-es és kisméretű 11,4 MP-es RAW-képeket is (a közepes és a kisméretű képek is 12 bites veszteségmentesen tömörített képek). 
  • Bármilyen környezetben: A D850 teljes és alapos, az időjárási körülmények ellen védő szigeteléssel rendelkezik, így készen áll a kihívást jelentő környezetekre. A gombok teljes megvilágítása ugyanolyan, mint a Nikon D5 készüléke esetében, így a gép könnyen kezelhető az éjszaka leple alatt is. 
  • Gyors adathordozó: A fényképezőgép kettős kártyafoglalata egy UHS-II SD- és egy XQD-kártyát is be tud fogadni – ez az elképzelhető leggyorsabb kombináció.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15