Instagram-workshopot rendeztek középiskolásoknak

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 27. 10:06

Középiskolások részvételével rendezték meg a Szóda Műhely első #Varosipezsges Instagram fotóworkshopját, ahol a diákok szakértőktől leshették el a legfontosabb tippeket és trükköket, a képmegosztó alkalmazás professzionális és biztonságos használata érdekében.

Az Instagram használatának elméletét és gyakorlatát ismerhették meg azok a középiskolások, akik részt vettek a Szóda Műhely első Instagram fotóworkshopján. Az eseményt az Antall József Tudásközpont (AJTK) középiskolás-programjaiért felelős Szóda Műhely, a Deák 17 Ifjúsági Művészeti Galéria, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU), a Ringier Axel Springer (RAS) fiatalokat célzó portálja, a Noizz.hu, illetve a Noguchi Porter Novelli közös kampányának részeként rendezték meg.

 

 

„A mai fiatalok számára teljesen természetes, hogy életük minden pillanatát szinte azonnal megoszthatják barátaikkal, ismerőseikkel a közösségi oldalakon, arról azonban kevés információjuk van, hogy mitől lesz egy fotó különlegesebb, mint a többi” – mondta Pettendi Szabó Péter, a METU fotográfustanára. „Jó témaválasztással, tudatos kompozíció- és expozíció beállítások hasznalatával és egy kis találékonysággal kiemelkedő minőségű képek készülhetnek, akár egy Instagram-profil számára is” – tette hozzá.

 

„Az Instagram tudatos használatával, a témák, a hashtagek, a posztolás idejének optimális megválasztásával, érdekes és szép képek megosztásával nem lehetetlen akár komoly követőbázis kiépítése sem” – hangsúlyozta Szabó László, a RAS Digital Media Campus programjának menedzsere. Véleménye szerint ugyanakkor a következő években a videós tartalmak még nagyobb arányú megjelenésére kell számítanunk.

 

 

A #Varosipezsges Instagram-nyereményjáték és workshop a Z generáció digitális szokásainak megismerését és közösségimédia-edukációját megcélzó kezdeményezés része. A középiskolásokat célzó képmegosztó pályázaton a #Varosipezsges hashtaggel feltöltött képek közül a METU, a Szóda Műhely, a Noizz.hu és a Deák17 galéria szakértőiből álló zsűri választja majd ki a legkiválóbb alkotásokat. A legjobb fotó készítője egy GoPro akciókamerával lesz gazdagabb, a legizgalmasabb képeket pedig egy kiállításon is bemutatják majd. A METU, a Szóda Műhely és a Noizz.hu emellett egy közös kutatásban méri fel a tizenévesek Instagram-használati szokásait. 

 

Az Instagram-nyereményjáték további részletei az alábbi linken olvashatók: https://szodablog.com/2017/07/26/instagram-palyazati-kiiras

 

A Z generáció Instagram-használati kérdőívének kitöltői pedig egy 6000 mAh powerbankot nyerhetnek. A kutatás ezen a linken érhető el: https://noizz.hu/szorakozas/varosipezsges-jatek/8ctrl34.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09