A drónok lehetnek a jövő életmentői

Drónfesztivált tartottak Fóton

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 29. 15:19

Első alkalommal rendezték meg a hétvégén Fóton a Korzó Drónfesztivált. Többek között drónsimogató, csúcstechnológiás repülő csodák várták az érdeklődőket, de bárki próbára tehette magát saját építésű drónjával is az akadálypályákon és versenyeken, és izgulhatott az elektromos autó és drón gyorsasági csatáján. Az izgalmas programok mellett számos érdekes információval és hasznos tanáccsal térhettek haza a repülés szerelmesei.

A drónok népszerűsége az utóbbi időben elképesztő iramban növekszik, ami nem csoda, hiszen kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozási lehetőséget jelentenek. Drónt irányítani azonban komoly felelősséggel is jár - figyelmeztetett Daubner Csaba, a Magyar Nemzeti Drón Szövetség alelnöke. A 250 grammnál nagyobb gépek vezetéséhez kötelező felelősségbiztosítást kötni, repülésükhöz légtérhasználati engedélyt kell kérni, valamint mindenképp javasolja a drónakadémia elvégzését, ahol többek között a biztonságos kezelést is elsajátíthatják a tanulók. A szakember a drónok szórakoztató szerepe mellett kiemelte ipari felhasználásukat is.

 

 

„Hosszú távon minden esély megvan arra, hogy a drónversenyek olyan komoly érdeklődésre tartsanak számot, mint ma egy nívós autóverseny. Azonban a drónok ipari felhasználása még nagyobb lehetőségeket rejt. Vegyük csak példának, ha egy ember eltűnik egy kiterjedt nádasban, emberi erővel a felkutatása órákat vehet igénybe, míg egy hőkamerás drón percek alatt feltérképezi a területet. Vagy több olyan veszélyes helyszín lehet, ahová embereket nem szívesen küldenénk be, de egy drón be tud menni, és képes információval szolgálni. A precíziós mezőgazdaságban is használják a területek felmérésére, növények egészségi állapotának feltérképezésére, természeti és vadkárok beazonosítására” – mondta el Daubner Csaba.

 

 

A rendezvényen a látogatók akadálypályákon tesztelhették tudásukat, sőt a Red Bull Air Race mintájára megálmodott Race of Drones elnevezésű versenyen is részt vehettek. Míg a legkisebbek és az amatőrök a Drónsimogatóban, biztonságos körülmények között sajátíthatták el a drónozás alapjait. A Juming sumo race-en tabletről irányítható földi drónokat is kipróbálhattak a látogatók, valamint a gyerekek legnagyobb örömére 1:12 méretarányú munkagépekkel is lehetett játszani.

 

 

A Korzó hagyományteremtő drónfesztiváljára rengetegen látogattak ki szombaton, így a repülés és a hobbieszköz szerelmesei számíthatnak folytatásra. Sőt, érdemes lesz a Korzó programkínálatát figyelni a közeljövőben is, hiszen a gyermekes családok számos izgalmas, akár technikai vívmányokkal is foglalkozó rendezvényre számíthatnak az ország összes Korzóján. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató adatvizualizációs megoldások az SAP és az IFUA Horváth versenyén

Kihirdették az SAP Hungary és az IFUA Horváth adatvizualizációs versenyének nyerteseit. Ötven csapat mérte össze tudását az egyetemi és vállalati szférából. A versenyzőknek az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) segítségével kellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által biztosított adatokból látványos és lényeges összefüggéseket bemutató adatelemzéseket készíteniük és prezentálniuk. 

2024. április 17. 19:55

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09