Bízza a munkát a robot-komornyikra!

Az LG az Amazon Alexa és a Google Asszisztens szolgáltatásaival bővíti nyílt okosotthon platformját

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 31. 11:19

Az LG Electronics (LG) célja, hogy partneri hálózatát bővítve minél több platformot és szolgáltatást vonjon be okosotthon fejlesztéseibe. A nyílt partnerség jegyében a cég az elmúlt évek során megbízható, szilárd ökoszisztémát épített fel okos készülékei köré. 

Ezek között ma már nemcsak intelligens háztartási eszközöket találunk, de mindenféle munka elvégzésére alkalmas robotokat is, melyek, ha kell, füvet nyírnak, takarítanak vagy éppen velünk társalognak. Az LG innovációit Berlinben, a szeptember 1-6. között megrendezett IFA szakkiállításon láthatja a közönség.

 

Az LG minden idén bevezetett háztartási eszközét és gépét Wi-Fi kapcsolattal látta el, hogy a felhasználók minden korábbinál könnyebben kommunikálhassanak velük. A Smart InstaView Door-in-Door hűtő LG webOS okos platformja is kompatibilis az Amazon Alexa hangszolgáltatás összes kényelmi funkciójával. Alexa, több mint 15 000 beépített képesség birtokában, okos háztartási eszközök ezreit képes irányítani, miközben ha kell, zenét játszik, kocsit rendel vagy éppen a ház körüli tennivalókat időzíti.     

 

Az idei év újdonsága, hogy mostantól a Google Asszisztens is kompatibilis az LG összes okos otthoni készülékével, akár Google Home-ot, akár androidos telefont vagy iPhone-t használunk. A Google Asszisztenssel házi tennivalók egész sorát végeztethetjük el anélkül, hogy a kisujjunkat mozdítanánk — egy pillanat alatt ellenőrizhetjük, mennyi idő maradt hátra a mosásból, vagy például szólhatunk a hűtőgépnek, hogy több jeget készítsen. Mivel a Google Home asszisztense a felhasználók hangját is képes megkülönböztetni egymástól, a család minden tagjától elfogadja a parancsokat.   

 

Az Amazon Alexa és a Google Asszisztens mellett az LG saját intelligens hangalapú platformját, a DeepThinQ-et is hasznosítja az új fejlesztésekben. A SmartThinQ központ az LG okos platformjának legfontosabb szereplője, amely nemcsak az okos eszközöktől, de szenzorai révén a Wi-Fi-vel, Zig-bee-vel vagy Bluetooth-szal kapcsolódó hagyományosabb háztartási eszközöktől is be tudja gyűjteni az adatokat. A rövid értesítések formájában érkező információkat LCD képernyőn mutatja meg vagy beépített hangszóró-ján keresztül közli velünk a készülék.

 

Az LG Európában először a berlini kiállításon mutatja be intelligens robotjait, köztük a barátságos, kifejezetten közvetlen stílusú Hub Robotot. Az új robot több mint asszisztens: hangfelismerő technológiájával más okos LG eszközöket is képes irányítani, így a házimunkát igencsak kényelmessé teszi. Csupán egyetlen utasítás, és a szárítógépet forróról meleg fokozatra állítja vagy a másik szobában is bekapcsolja a klímát.

 

 

A berlini kiállítás másik két sztárja az LG repterekre tervezett kísérő, valamint tisztító robotja — mindketten a cég otthoni eszközökön túlmutató fejlesztési tevékenységének ikonikus eredményei. A reptéri kísérő robot az LG saját hangfelismerő platformját használja, és a szöuli Incheon Nemzetközi Repülőtéren beszélt négy legfontosabb nyelven — azaz koreaiul, angolul, kínaiul és japánul — kommunikál. Csak egy gyors pillantás az utas beszállókártyájára, és máris részletes tájékoztatást ad a járat indulásáról, a várható időjárásról és az utazás további részleteiről. A barátságos robot már teljes műszakban dolgozik Dél-Korea legnagyobb repterén, ahol kedvesen üdvözli az utasokat, a késésben lévőket pedig rekord gyorsassággal kíséri a kapuhoz. 

 

Európában ugyancsak az IFA-n debütál először az LG fűnyíró robotja, amely akkurátusan, megbízhatóan, és ami legfontosabb, biztonságosan ápolja a kertet. A reptéri robotokban is megtalálható fejlett szenzorai révén pontosan felméri a gondjaira bízott területet, és minden akadályt — fákat, bokrokat, sövényeket — számon tart, hogy a lehető leghatékonyabban végezhesse munkáját.

 

„A hangfelismerő technológia kiemelt szerepet játszik IoT és egyéb okos megoldásaink fejlesztésében” — mondta Song Dae-hyun, az LG háztartási gép és légkondicionáló üzletágának vezetője. „Továbbra is hiszünk a nyílt platformok stratégiájában, melynek köszönhetően annyi kényelmet és olyan sokféle szolgáltatást tudunk nyújtani vásárlóinknak, mint az iparágban szinte senki. A Google-lel, az Amazonnal és a többi piaci szereplővel kialakított kapcsolatunkat erősítve fejlesztéseinkkel egyre inkább a negyedik ipari forradalom fémjelezte korszak felé tekintünk.”  

 

Az LG pénteken megnyíló standján várja az IFA látogatóit okos háztartási készülékeivel és IoT rendszereivel — az okos világítástól, az otthoni ener-gia-menedzsement és biztonsági megoldásokon át a klíma és légtisztító termékekig. 

Kulcsszavak: robot okosotthon IFA 2017 LG

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15