Telefonos segítség asztmás betegeknek

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 19. 09:39

Egyedüli magyar indulóként száll versenybe a „University Startup World Cup” megmérettetésen az ELTE Informatikai Kar három diákja által megálmodott „Pulmoment” egészségügyi alkalmazás 2017. szeptember 18-22. között Koppenhágában.

Az innovatív ötlet az ELTE Informatikai Karán tanuló Eke Dániel, Bernáth Levente és Szücs András fejlesztése, és ez az első olyan magyar alkalmazás, ami közvetlenül a saját orvosával kapcsolja össze az asztmás betegeket. A program a rendszeres kötelező viziteket gyorsítja fel úgy, hogy a rutin kérdéseket már a vizit előtti időszakban felteszi, a páciensek pedig néhány gombnyomással megválaszolhatják. Ezzel a több órás rendelői várakozás a töredékére csökken, és az orvosok is folyamatos képet kapnak a betegek állapotainak változásáról. 

 

A fejlesztés, amely az ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázatán 2016-ban első helyezést ért el, számos más hazai és nemzetközi versenyen szerepelt eredményesen. A fiatalok 2016-ban kezdték el a tervezést akkor még Symbimed néven, majd könnyebben érthető és a fejlesztéshez jobban kötődő „Pulmoment”-re keresztelték az alkalmazást. 

 

 

A 25 ezer dollár összdíjazású versenyen a selejtezők után a döntőbe jutott innovatív ötlettel rendelkező csapatok három körből álló előadássorozatban győzhetik meg a zsűri tagjait és a befektetőket ötletük megvalósíthatóságáról és piacképességéről.

 

Az ELTE Innovációs Központja büszke arra, hogy az Innovatív Hallgatói Ötletpályázaton bemutatkozási lehetőséghez segíthette a csapatot, melynek munkáját a jövőben is segíti, ezúttal a University Startup World Cup versenyen való részvételüket támogatják. 

 

További információ a Pulmomentről: https://pulmoment.com

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50