Az EarthLink használhatja a Time Warner kábelét

Zsigó József, 2000. november 20. 22:02
Egyezséget kötött a Time Warner az atlantai EarthLink céggel kábelrendszerének használatáról és ezzel egyidőben kitolta az AOL-lel létesítendő fúzió tervezett határidejét.
Mint ismeretes, az amerikai hatóságok az összeolvadás előfeltételéül szabták, hogy a Time Warner hozzáférést biztosítson a konkurens internetszolgáltatóknak. A Time Warner eddigi garanciáival nem voltak elégedettek, így várható volt, hogy a monopóliumellenes testület megvétózza majd az AOL-lel történő fúziót. A Time Warner, megelőzendő a számára kedvezőtlen döntést, hozzáférést biztosított az ingyenes szolgáltató Juno Online Servicesnek és most az EarthLinknek is. Az EarthLink szélessávú internet-hozzáférést, tartalom - és áramló videoszolgáltatást nyújt az előfizetőknek.

Elhalasztották a januárban kezdődött, november végére lezárhatónak vélt, több milliárd dolláros fúziót is jövő év elejéig. Az EarthLink 2001 második felében kezdi meg szolgáltatását. A pénzügyi részletekről egyik fél sem nyilatkozott a CNET riporterének. Egyezséget kötött a Time Warner az atlantai EarthLink céggel kábelrendszerének használatáról és ezzel egyidőben kitolta az AOL-lel létesítendő fúzió tervezett határidejét. Mint ismeretes, az amerikai hatóságok az összeolvadás előfeltételéül szabták, hogy a Time Warner hozzáférést biztosítson a konkurens internetszolgáltatóknak. A Time Warner eddigi garanciáival nem voltak elégedettek, így várható volt, hogy a monopóliumellenes testület megvétózza majd az AOL-lel történő fúziót. A Time Warner, megelőzendő a számára kedvezőtlen döntést, hozzáférést biztosított az ingyenes szolgáltató Juno Online Servicesnek és most az EarthLinknek is. Az EarthLink szélessávú internet-hozzáférést, tartalom - és áramló videoszolgáltatást nyújt az előfizetőknek.

Elhalasztották a januárban kezdődött, november végére lezárhatónak vélt, több milliárd dolláros fúziót is jövő év elejéig. Az EarthLink 2001 második felében kezdi meg szolgáltatását. A pénzügyi részletekről egyik fél sem nyilatkozott a CNET riporterének.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09