A UPC cáfolja fizetésképtelenségét

MTI Sajtóadatbank, 2000. november 22. 11:40
Még kedden is több százalékkal esett a holland kábeles szolgáltató nagyvállalat, a UPC részvényének ára az amszterdami tőzsdén, jóllehet a vállalat megnyugtató közleményt adott ki pénzügyi helyzetéről.
A hétfői híresztelések arról szóltak, hogy a UPC nem tudja majd visszafizetni 4 milliárd euróra rúgó bankkölcsöneit, ennek hatására részvényének ára aznap 24 százalékkal esett. Befektetési szakértők is megerősítették kedden, hogy a vállalatnak az elkövetkező másfél évre is elegendő tőke áll rendelkezésére fizetési kötelezettségeinek teljesítéséhez, részvényeit érdemes vásárolni.

A UPC által kiadott közlemény szerint a bankokkal kötött kölcsönmegállapodás félévenkénti jövedelem-ellenőrzést ír elő. A legutóbbi féléves vizsgálati időszak szeptember 30-ával zárult, mikor is a UPC kölcsönt felvevő vállalkozása, a UPC Distribution 265 millió eurós bevételt számolhatott el, ez csaknem 50 százalékkal haladta meg az időszakra bankilag előírt szintet. Az ügynek semmi köze a részvények áralakulásához, illetve ezen keresztül a vállalat kapitalizációjához.

Kulcsszavak: +céginfo UPC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50