A KLM a Fujitsu segítségével megduplázta kritikus üzleti alkalmazásai teljesítményét

forrás: Prím Online, 2017. október 17. 09:27

A Fujitsu technológiája segít tartani a menetrendet Európa egyik legforgalmasabb repülőterén. A magas rendelkezésre állási szintű, egységes Fujitsu ETERNUS tárolófürttel a KLM Equipment Services B.V. (KES) megduplázta kritikus nagyvállalati alkalmazásai sebességét és teljesítményét – fokozva ezzel a földi támogatás hatékonyságát és megbízhatóságát, ezen keresztül pedig a járatok pontosságát Amsterdam fő légikikötőjében, a Schiphol repülőtéren.

A KES a KLM Royal Dutch Airlines független leányvállalatként működik. Az amsterdami Schiphol repülőteret 1952 óta állandó belföldi bázisként használó légitársaság kiterjedt szakértelemmel és komoly hagyományokkal rendelkezik a földi kiszolgáló eszközök biztosítása terén – ideértve a repülőgépek földi kezeléséhez szükséges járműveket, eszközöket és a kapcsolatot a repülőtér logisztikai folyamatai felé. A KES célja a működési költségek csökkentése és az eszközök rendelkezésre állásának maximálása. A vállalat számára nem megengedhető a leállás, mert ez komoly negatív hatást gyakorolna a Schiphol működésére – amely a Skytrax piacvezető légi közlekedési piackutató cég szerint Európa 5. legjobb repülőtere.

 

A Fujitsu és SELECT Circle partnere, a SJ-Solutions B.V. két fürtözött Fujitsu Storage ETERNUS DX100 rendszert tervezett meg és állított üzembe két helyszínen a teljesítmény- és kapacitásproblémákkal küzdő, régi tárolóplatform helyett. A versenyképes áron maximális adat-rendelkezésreállást és üzletmenet-folytonosságot nyújtó Fujitsu megoldás nagy teljesítményű, skálázható tárkapacitást biztosít a KES valamennyi fontos üzleti funkciója számára, ideértve a vállalati eszközgazdálkodást (EAM), a pénzügyet, az integrált vállalatirányítási rendszert (ERP) és a KES 150 dolgozója által használt irodai alkalmazásokat. 

 

 

„Környezetünk és az előttünk álló kihívások ismeretében a Fujitsu és az SJ-Solutions határidőre leszállította az igényeinknek és költségvetésünknek megfelelő megoldást. A bevezetés óta rendkívüli mértékben javult a teljesítményünk – másodperceként 180 ezer bemeneti/kimeneti műveletet (IOPS) támogat, ami azt jelenti, hogy kritikus eszközgazdálkodási alkalmazásunk kétszer olyan gyorsan működik, mint korábban, és így dolgozóink is produktívabbak. Nagyon örülünk, hogy sikerült zökkenőmentesen lebonyolítanunk a régi és az új rendszer közötti átállást, amelynek során 35 virtuális gépet kellett migrálnunk, a rajtuk lévő adatokkal együtt” – nyilatkozta Siwart van der Veen, a KLIM Equipment Services IKT-vezetője. 

 

A két tükrözött eszközzel működő ETERNUS tárolófürt garantálja a 7x24 órás rendelkezésre állást – katasztrófa esetén biztosítva a teljes körű, automatikus visszaállást. Ha az egyik teljes tárolórendszer leáll, a másik mintegy öt másodpercen belül átveszi a szerepét.

 

A megbízhatóság, a robusztusság és a teljesítmény növelése mellett a Fujitsu megoldása a KES adattárolással kapcsolatos energiafogyasztását is 40%-kal mérsékelte, így kisebb lett az áramszámla, a hűtési költség és a környezeti hatás.

 

„Mindenki utálja, ha késik a járata. Hogy ez ritkábban forduljon elő a Schiphol repülőtéren, a KLM Equipment Services csapatával együttműködve próbáljuk elérni, hogy a földi eszközök működése a lehető legritkább esetben zavarja meg a menetrendet – például azzal, hogy nem áll rendelkezésre utashíd az érkező járatnál a kiszálláshoz. A KES felismerte, hogy folyamatos rendelkezésre állást megkövetelő, kritikus adatai és alkalmazásai támogatásához mindenképpen katasztrófatűrő konfigurációra van szükség, főleg akkor, ha nagy repülőtérről van szó. Tárolófürt-megoldásaink anélkül nyújtanak megbízhatóságot, hogy szükségtelenül fokoznák a komplexitást vagy jelentősen megnövelnék a költségeket. A Fujitsu ETERNUS DX100 tárolókra épülő virtualizált fürt egyetlen költséghatékony, valóban egységes architektúrában biztosítja a KES-nek az elvárt teljesítményt – fejlett stabilitással és hibatűréssel együtt. Büszkék vagyunk rá, hogy hozzásegíthettük Európa egyik legnagyobb repülőterét a hatékonyabb működéshez” – mutatott rá Olivier Delachapelle, a Fujitsu adatközpontokért felelős vezetője az EMEIA-régióban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05