Vezetőségi és üzleti változásokkal erősíti pozícióját az LG

forrás: Prím Online, 2017. december 1. 12:11

Az LG Electronics (LG) új vezetőket nevez ki a mobilkommunikációs üzletág, a technológiai központ és a globális marketingközpont élére egy átfogó átszervezés részeként, mellyel a cég a közeljövő kihívásaira készül fel. A vállalat egyúttal azt is bejelentette, hogy a sikeres kereskedelmi tevékenység bővítése és a jelenlegi B2B funkciók megerősítése céljából új B2B vállalatot hoz létre.

 

A legfontosabb változások közé tartoznak a következők:

Az LG mobilkommunikációs üzletágának elnöke és ügyvezető igazgatója Hwang Jeong-hwan lett, míg a jelenlegi igazgató, Juno Cho új pozíciót kap az LG anyavállalatán belül. Mr. Hwang jelentős tapasztalattal rendelkezik a kutatás-fejlesztés terén, 2009-ben aktívan részt vett az LG első okostelefonjainak fejlesztésében mint a technológiai vezető alá tartozó multimédia-kutatás-fejlesztési laboratórium vezetője.

 

Dr. Park Il-pyungot, az LG szoftverközpontjának igazgatóját technológiai vezetővé léptették elő, míg a jelenleg a pozíciót betöltő Dr. Skott Ahn új feladatkört kap az anyavállalaton belül. Mielőtt csatlakozott az LG-hez, Dr. Park a Harman International technológiai vezetője volt, és a Samsung technológiai intézetének intelligens számítógép-laboratóriumát vezette. Dr. Park számítástechnikai területen szerezte doktoriját a Columbia Egyetemen, és számos szabadalmat tudhat magáénak.

 

Han Chang-hee, aki eddig a termékek marketing-kommunikációjáért felelős alelnök volt, a globális marketingközpont fejeként ezentúl az LG nemzetközi marketingtevékenységét irányítja. Brian Na, aki az utóbbi két évben az LG globális marketingtevékenységét koordinálta, az LG nyugat-európai operációját felügyelő elnökként folytatja munkáját.

 

Hogy tovább növelje kereskedelmi területen elért sikereit, az LG új B2B vállalatot hoz létre, amely az üzleti értékesítésre szánt termékek összes aspektusát felöleli majd – az energetikai megoldásoktól az információs kijelzőkön át a vertikális technológiákig. Az újonnan alapított vállalat élére Kwon Soon-hwang került, aki korábban az LG kereskedelmi üzletágának elnöke és indiai tevékenységének vezetője volt.

 

Az LG új, konvergens üzletfejlesztési központjának feladata lesz, hogy koordinálja azokat az egész vállalatot érintő kezdeményezéseket, melyek a mester-séges intelligencia, IoT megoldások és az eszközök közötti kommunikáció területéhez kapcsolódnak.

 

A kinevezések 2017. december 1-jétől, az előléptetések 2018. január 1-jétől lépnek érvénybe.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05