1 milliárd dolláros finanszírozási programot indít a Cisco okosvárosoknak

forrás: Prím Online, 2017. december 1. 14:17

Az okosváros programok révén számos nagyvárosban sikerült előbbre lépni a légszennyezettség csökkentése, a közbiztonság vagy a városlakók életminőségének javítása terén. 

Azonban a fejlesztések finanszírozása sokszor ütközik pénzügyi akadályokba. A Cisco ezért hozta létre a City Infrastructure Financing Acceleration Programot. Az egy 1 milliárd dollár értékű okosváros program célja, hogy finanszírozási megoldást nyújtson a városok digitális átalakulásához. Emellett a Cisco a barcelonai Smart City Expo World Congress eseményen új funkciókat is bejelentett a Cisco Kinetic for Cities Platformjához.

 

A Navigation Research rangsorában, amely az okosváros projektekben résztvevő beszállítókat értékeli, a Cisco első helyen szerepel. A vezető szerephez hozzájárult, hogy a vállalat folyamatosan fejleszti és alakítja okosváros megoldásait, valamint átfogó perspektívát kínál a városi innováció és az ágazatspecifikus megoldások terén.

 

 

A Cisco új okosváros programja révén a települések minimális kezdőtőke mellett tudják finanszírozni és bevezetni az innovatív technológiákat. Ezek a technológiák olyan területeken kínálnak megoldásokat, mint az energia-felhasználás csökkentése, a városi közlekedés és parkolás könnyítése, vagy a tömegközlekedés fejlesztése.

 

Új funkciók a Cisco Kinetic for Cities platformban

A Cisco egyidejűleg újabb funkciókat jelentett be a Cisco Kinetic for Cities digitális platformjához, amely a Cisco Kinetic IoT data platformba integrálva működik.  A legújabb hálózati és biztonsági technológiákra épülő platform egységes rendszerben fogja össze a különböző okosváros technológiákat és alkalmazásokat és lehetővé teszi, hogy az adatok, illetve az ezekből kinyerhető információk ott, akkor és úgy álljanak rendelkezésre, ahol szükség van rájuk. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09