SAP-Microsoft: támogatás a nemzetvédelmi egyetemnek

Fekete Gizella, 2000. december 1. 15:45
A magyar katonai célkitűzések és a NATO-együttműködésből következő feladatok korszerű, integrált logisztikai szaktudással rendelkező állomány meglétét feltételezik a Magyar Honvédségnél. Ennek mihamarabbi teljesüléséhez kíván a Microsoft és a SAP Magyarország egy, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel aláírt támogatói megállapodás keretében hozzájárulni.
A mintegy 20,5 millió forint (4 millió – szerver; 8,5 millió – NT, SQL, SAP-licenc; 4 millió – tanácsadás; 4 millió – oktatás) összegű, de az egyetemnek és a minisztériumnak egy fillérjébe sem kerülő szponzorálással megteremtődhet a logisztikai folyamatokat is támogató SAP R/3 integrált informatikai rendszer, valamint az ezt megalapozó Windows 2000 operációs rendszer és SQL Server 2000 adatbázis-kezelő oktatásának feltételei. Ezt követően pedig, a tanárokat felkészítve, az egyetem különböző szintű képzésein részt vevő, s ennek megfelelően különböző korosztályú – később a honvédelmen túl a rendvédelmi, a BM-nél és a civil szervezeteknél dolgozó –hallgatók ismerkedhetnek a rendszerrel.

A Magyar Honvédség számára érthetően előnyös megállapodástól – melynek eredményeképp a tisztek és a különböző szintű parancsnokok képesek lesznek az említett NATO-kompatibilis (logisztikai és beszállítói területen a NATO már ezt alkalmazza) integrált rendszer alkalmazói szintű, mindennapi használatára – a támogatók pedig azt remélik, hogy a megoldásokat megismerő és megkedvelő végzősök azokhoz munkájuk során is ragaszkodnak majd, s igyekeznek azt munkaterületükön belül is bevezettetni.

Kulcsszavak: +céginfo Microsoft SAP-hu SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05