A Samsung okostelefonjai az önkifejezés új dimenzióját hozzák el

forrás: Prím Online, 2018. február 26. 12:02

A Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékei új szintre emelik az eddig ismert kommunikációs eszközöket. Az újragondolt kamerával rendelkező Samsung Galaxy S9 és S9+ telefonokkal a felhasználók innovatív módon oszthatnak meg tartalmakat képek, hangulatjelek és videók segítségével. A telefon duál kamerája, amellyel akár szuperlassított videók is készíthetők, valamint a személyre szabott AR (Augmented Reality, Kiterjesztett Valóság) hangulatjelek gondoskodnak arról, hogy minden pillanatot a maga tökéletességében ragadjunk meg.

A Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok AKG sztereó hangszórói, és a Dolby Atmos által kínált térhatású hangzás új szintre emelik a szórakozást, a teljes előlapot borító kijelző (Infinity Display, Határtalan kijelző) pedig a kifinomult megjelenést biztosítja. A Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek az új SmartThings applikációval érkeznek, amely a Samsung összes IoT (Internet of Things, A Dolgok Internete) szolgáltatását egyetlen kezelőplatformon egyesíti. 

 

„Az okostelefonok használata a kommunikáció és önkifejezési technológiák fejlődésével párhuzamosan változott meg – mondta el DJ Koh, a Samsung IT és mobilkommunikációs divíziójának vezetője és elnöke. – Az új Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok az újragondolt kamerát hozzák el. Az új készülékek azonban nemcsak kiváló minőségű képek és videók készítését teszik lehetővé, hanem az önkifejezés egy teljesen személyre szabott módját is.”

 

A kamera újragondolva

Napjaink kameráival nem csupán képeket készítünk, de az egymás közötti kommunikációban is jelentős szerepet játszanak. Ahhoz, hogy a felhasználók kiváló minőségű képekkel mondhassák el személyes történeteiket, a legkorszerűbb technológiákra épülő okostelefon-kamerára van szükségük. A Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek tervezésekor ezt is figyelembe vették: a hatékony képfeldolgozási képességgel rendelkező Super Speed Duál Pixel Szenzor és az egy kép készítése során akár 12 képkockát kombináló memória kivételesen jó minőségű képeket készít. 

 

 

 

A Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok speciális kamerafunkciói

  • Szuperlassított videó: Tedd a mindennapokat még dinamikusabbá slow-mo videókkal, amelyek 960 képkockát rögzítenek másodpercenként! A Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok mozgásérzékelő funkcióval érkeznek, amely, ha mozgást érzékel, automatikusan rögzíti a tartalmakat. A Szuperlassított videó készítésekor a felhasználók 35 különféle előretelepített hátterzenéből vagy akár saját lejátszási listájukból is választhatnak, a képernyő érintésével pedig három izgalmas stílusban készíthetnek, szerkeszthetnek és oszthatnak meg GIF fájlokat. 

  • Kiváló képek kedvezőtlen fényviszonyok között is: A kiváló fotó titka a jó megvilágítás, ugyanakkor gyakran rossz fényviszonyok között kell elkészíteni a képeket. A legtöbb okostelefon-kamera fix rekeszértékkel rendelkezik, ezért nem képesek igazodni a sötétebb vagy épp világosabb környezethez, ezért az elkészült felvételek szemcsések vagy elmosódottak lehetnek. Hasonlóan ahhoz, ahogy az ember pupillája kitágul, vagy épp összeszűkül, a Samsung Duál Rekesz (F1.5 - F2.4) megoldása automatikusan több fényt enged be sötétben, és kevesebbet, amikor túl világos van, így készíthetők tiszta és éles fotók. 
  • AR hangulatjelek: Az új Samsung telefonokkal a felhasználók saját képükre formálhatják a hangulatjeleket. Olyan emojikat készíthetnek, amelyek kinézetben, hangban és viselkedésben is hasonlítanak rájuk. Az AR Hangulatjel funkció egy olyan adatbázis alapú, tanulásra képes algoritmust használ, amely elemzi a felhasználóról készült 2D képet, és feltérképez több mint 100 különböző tulajdonságot az arcon. Ez alapján aztán egy 3D modellt készít, ami tükrözi az arckifejezéseket, a kacsintást és a bólintást, hogy valóban egyedivé varázsolja a képet. 
    Az AR Hangulatjelnek köszönhetően nem csak videó formájában, de egy sor, standard AGIF formátumú matrica segítségével is megoszthatók a valódi érzések. Az egyedi emojik a legtöbb üzenetmegosztó platformon megoszthatók. 

  • Bixby: A Samsung kamerába integrált intelligens platformja a kiterjesztett valóság és a mély tanulás technológiáját használva hasznos információkat nyújt a felhasználó környezetéről. Valós idejű tárgyfeltérképzés és -felismerés funkciójának köszönhetően a Bixby képes azonnal információkkal szolgálni, és ezeket egyenesen a kamerán látható kép fölé vetíteni. Az intelligens asszisztensnek köszönhetően a felhasználók többet tudhatnak meg a környezetükről, azonnal megvásárolhatják a körülöttük található termékeket, vagy éppen követhetik a napi kalóriabevitelüket, az Élő Fordítás funkció segítségével pedig valós időben fordíthatják le az idegen nyelvű szövegeket és válthatják át a különböző valutákat.

 

Szórakoztatás újragondolva

Az okostelefonunkra akkor is számítunk, ha szórakozásról van szó, éppen ezért a Samsung a prémium hangzás érdekében AKG sztereó hangszórókkal alkotta meg legújabb készülékét. Legyen szó akár filmlejátszásról, akár a kedvenc előadónk legfrissebb albumának streameléséről, a hangok mindig tiszták, élesek és magas minőségűek. A Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok a Dolby Atmos szolgáltatást is támogatják, így 360 fokos hangzást biztosítanak. 

 

A Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek kiváló hangzását a Samsung forradalmi, káva nélküli kijelzője, az Infinity Display egészíti ki. A Samsung Galaxy S8 készülékekből ismert, formabontó és fényes Super AMOLED Infinity Display gyakorlatilag keretmentes kijelzőt biztosít. Az alkalmazkodó kontrasztállítási funkciónak köszönhetően a kijelző még közvetlen napfényben is jól látható. 

 

Egy készülék a csatlakoztatott életmódhoz

Az új SmartThings alkalmazásnak köszönhetően a Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek a csatlakoztatott életmód központjává válnak. Az új okostelefonokkal az összekapcsolt eszközök bárhonnan könnyen és kényelmesen irányíthatók. Az applikációt, amely nem csupán Samsung készülékekkel kompatibilis, az S9 és S9+ okostelefonokkal egy időben mutatják be.

 

Az új generációs Samsung DeX dokkoló megkönnyíti azok életét, akik folyton úton vannak, hiszen nagy, teljes képernyős élményt biztosít egy mobil eszközön is. Az új dokkoló rendszer, a DeX Pad segítségével a felhasználók könnyedén csatlakoztathatják Galaxy S9 és S9+ készülékeiket egy nagyobb monitorhoz, billentyűzethez, illetve egérhez, így a mobilozás élménye a fejlett dokumentumkezelési funkciókkal, illetve a teljes képernyős játékkal bővül. Emellett a Galaxy S9 és S9+ telefonok képernyőjét a felhasználók Érintő Egérré alakíthatják a DeX Pad segítségével. 

 

A Galaxy telefonoknál a tökéletesség alapkövetelmény

A Samsung készülékei az IP68 por- és vízállóságukkal és a vezeték nélküli töltéssel új mércét állítanak az okostelefonok elé. A Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok azonban még ezt is felülmúlják, hiszen Micro SD kártya segítségével akár 400 GB-ig bővíthető memóriával és a legmodernebb alkalmazás-processzorokkal rendelkeznek, amelyek kivételes teljesítményt és kifinomult képfeldolgozást biztosítanak. 

 

Emellett, a Samsung Galaxy S9 és S9+ tulajdonosok mindig biztonságban tudhatják adataikat, hiszen a telefonok a Samsung legújabb biztonsági platformjával, a Knox 3.1-gyel érhetők el. A Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek három különböző biometrikus azonosítási módot kínálnak: íriszszkennert, ujjlenyomat-olvasót és arcfelismerő rendszert. Az Intelligent Scan funkció pedig az íriszszkenner és az arcfelismerés technológia erejét kombinálja, hogy a felhasználók, gyorsan és kényelmesen oldhassák fel okostelefonjukat. A Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek támogatják a Dedicated Fingerprint funkciót is, amellyel a vásárlók egy másik ujjlenyomattal férhetnek hozzá a biztonsági mappához, mint amivel a telefon képernyőjét feloldják. 

 

A Samsung Galaxy S9 és S9+ telefonok vigyáznak a felhasználók egészségére is: egy továbbfejlesztett optikai szenzor a lehető legpontosabb információt szolgáltatja az egészségügyi állapotukról, illetve valós időben figyeli a szívterhelésüket is. 

 

Hazánkban a Samsung Galaxy S9 279.990 Ft-os, az S9+ pedig 309.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron 2018. február 25-én, 19 órától, március 15-én, 23 óra 59 percig előrendelhetők lesznek. Ebben az időszakban a vásárlók az eredeti árnál 30 000 forinttal olcsóbban vásárolhatják meg az új csúcskészülékeket, amennyiben a vásárlást megelőzően, a régi okostelefonjukat visszaküldik a kijelölt partnereknek. Az előrendelők ráadásul akár már hét nappal a Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok bevezetése előtt kézhez kaphatják a választott készüléküket. 

 

A Galaxy S9 és S9+ Magyarországon 2018. március 16-tól lesz elérhető orgonalila, korallkék és éjfekete színekben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15