A fenntarthatóságot szolgáló digitális megoldásokat díjaz a Magyar Telekom

forrás: Prím Online, 2018. március 13. 17:48

A Magyar Telekom idén is meghirdeti pályázatát a DELFIN Díjra, amivel a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett, tevékenységükhöz viszonyítva kimagasló törekvést felmutató vállalkozások és szervezetek munkáját ismeri el immár 11. alkalommal. A díjra négy kategóriában április 30-ig lehet pályázni.

A DELFIN Díjra 2018-ban a következő négy kategóriában pályázhatnak Magyarországon működő kkv-k, nagyvállalatok és civil szervezetek:

  • Fenntartható innováció
  • Sokszínűség
  • Klímavédelem
  • Fenntartható tudatformálás

 

Az idei pályázat elbírálása során a szakmai zsűri előnyben részesíti a smart, digitális megoldásokat, illetve a technológiai újításokat bemutató megoldásokat. A beérkezett pályázatokat értékelő szakmai zsűri tagjai: Bodó Péter, a route4U alapítója; Dr. Pataki György, a Budapesti Corvinus Egyetem docense; a Fenntarthatósági Média Klub képviseletében Holczer Angéla, a Ringier Axel Springer marketing igazgatója; továbbá Szabó Béla, a Magyar Telekom márka és lakossági kommunikációs igazgatója, és Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom vállalati fenntarthatósági központjának vezetője.

 

A 2018-as év DELFIN Díjasai Botos Péter üvegművész erre az alkalomra készített alkotását kapják, emellett minden DELFIN Díjas kiállítási lehetőséget kap a szeptember 29-én az Akvárium Klub területén megrendezésre kerülő, 11. Fenntarthatósági Napon, valamint egy minikampány keretében a nyertes pályázatokról 2-3 perces bemutató kisfilm is készül, amelyhez online promóció jár. Nyertes KKV-k és civil szervezetek esetén további nyeremény egy Üzleti trend L díjcsomag korlátlan adatforgalommal 2 évre 1 SIM-re, míg a nyertes nagyvállalatok bemutatkozási és kiállítási lehetőséget kapnak a T-Systems Magyarország 2018-as Symposiumán, amely az ICT iparág legnagyobb, egész napos rendezvénye. 

 

A pályázatokat elektronikus formában lehet benyújtani a 2018. április 30-ig a következő e-mail címre: fenntarthatosag@telekom.hu. A DELFIN Díjat a Telekom XIX. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésén adja át 2018. június 14-én. A pályázati felhívás elérhető a Telekom honlapján.

 

A Magyarországon működő vállalkozások és társadalmi szervezetek elismerését célzó DELFIN Díjat (Díj egy Elkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) 2008 óta ítélik oda a kimagasló fenntarthatósági felelősséget mutató megoldásoknak. Az immáron harmadik éve karbonsemlegesen működő Magyar Telekom Csoport célja, hogy ösztönözze és támogassa az üzleti szektor szereplőinek fenntarthatósági törekvéseit. A díj odaítélésével ugyancsak elismeri azon társadalmi szervezetek munkáját, amelyek innovatív megoldásaikkal hozzájárulnak a fenntartható szemléletmód elterjedéséhez.

 

Az elmúlt évek során megannyi érdekes projektet díjazott a zsűri, így például az ország első zöld taxi flottáját, a fesztiválokon napkollektoros zuhanyzókat biztosító vállalkozást, a látássérültek számára nyújtott hangoskönyvtárat, vagy azt az applikációt, amely lehetővé teszi, hogy az éttermekben megmaradt, kidobásra váró, de még fogyasztható ételek kedvező áron jussanak el a fogyasztókhoz. 

 

A 2017. évi DELFIN Díj nyerteseiről készült videók itt megtekinthetők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05