Új mobiltechnológia vállalatoknak

forrás: Prím Online, 2018. április 12. 16:37

Új mobiltechnológiát vezet be a Budapest Bank, első körben vállalati ügyfelei számára, amely lehetővé teszi többek között a megbízások távoli, elektronikus aláírását fizetési és nem fizetési tranzakciók esetén a cégvezetők számára. A 2018 második felében bevezetésre kerülő PassBy[ME] Mobile ID rendszert a banknak a Microsec Zrt. szállítja.

A Microsec által fejlesztett mobilalkalmazás nagyfokú rugalmasságot biztosít majd a cégvezetők számára, akik a PassBy[ME] szolgáltatással képesek lesznek többek között arra, hogy irodától független környezetből, mobileszközről írjanak alá tranzakciókat. Az applikáció használható lesz ügyfél-azonosításra, tranzakció-jóváhagyásra, biztonságos üzenetküldésre és elektronikus dokumentumok joghatással rendelkező aláírására is. Az eszköz alkalmas a PSD2 irányelvnek megfelelő erős ügyfél-hitelesítésre (SCA) is.

 

 

 

„A Budapest Bank évtizedek óta a hazai kis- és középvállalkozásokra fókuszál, így mélyrehatóan ismerjük napi ügymenetüket és problémáikat. Tudjuk, hogy egy vállalkozó számára az idő pénz, ezért szolgáltatásaink fejlesztése során arra törekszünk, hogy időt és energiát takarítsunk meg számukra. A hamarosan bevezetésre kerülő PassBy[ME] alkalmazás jelentősen egyszerűbbé teszi vállalati ügyfeleink életét, hiszen immár egy mobileszköz segítségével bárhol és bármikor intézhetik majd céges ügyeiket, legyen szó pénzügyi tranzakcióról vagy a banknak küldendő dokumentum aláírásáról” – mondta el Toldi Balázs, a Budapest Bank vállalati üzletágának vezetője.

 

„Örömünkre szolgál, hogy a Budapest Bank a Microsec-et választotta partneréül. Az általunk fejlesztett PassBy[ME] rendszerrel a bank olyan jövőbemutató technológiára tesz szert, amely nemcsak hazai és nemzetközi szabadalommal védett, de ergonomikus kialakításának köszönhetően egyszerű felhasználást is biztosít majd ügyfelei számára” – tette hozzá Hegedüs Márton, a Microsec Zrt. ügyvezetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05