Idén újra csatlakozott a Safer Internet Program a Digitális Témahéthez

forrás: Prím Online, 2018. április 18. 17:11

Idén újra részt vett a hazai Safer Internet Program (SÍP) a 2018. április 9-13. között megrendezett Digitális Témahéten, ahol a SIP-oktatók kötetlen, játékos, interaktív formában tartottak országszerte előadásokat általános és középiskolákban, felhívva a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre és azok kivédésének lehetőségeire.

A Digitális Témahetet már harmadszor rendezte meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), az idei tanévtől kezdődően pedig a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) látja el a program szervezésének, szakmai támogatásának és koordinálásának feladatait. A Témahét célja, hogy a digitális pedagógia minél szélesebb körben elterjedjen a köznevelésben, minél több iskolában tanítsanak digitális eszközökkel, digitális környezetben, illetve módszerekkel.

 

A Safer Internet Program (SIP) azért csatlakozott idén is a programhoz, hogy minél többször, minél több fórumon felhívja a figyelmet az internet előnyeire és lehetséges veszélyeire is, így a zaklatásra, adatlopásra, az illegális és káros tartalmakra, ugyanakkor szeretné tájékoztatni a gyermekeket, szülőket, pedagógusokat a problémákról és azok lehetséges kezeléséről. A szakemberek kiemelik, hogy az internet korunk egyik nagy és hasznos találmánya, amely szinte mindenkinek megkönnyíti, szórakoztatóbbá és hatékonyabbá teszi az életét.

 

 

A Digitális Témahétre a Gyermekmentő Szolgálathoz – mint a SIP hazai konzorciumvezetőjéhez – 71 különböző intézményből érkezett felkérés internetoktatásra, 17 budapesti és 54 vidéki intézményből. A SÍP-oktatók egy hét alatt 165 órát tartottak meg ezekben az intézményekben. 

 

A szakemberek Preszl Éva, a SIP oktatója által 2016-ban kifejlesztett „Lájkvadász” nevű társasjátékot is magukkal vitték az oktatásokra, amellyel még könnyebben és közvetlenebbül tudják megszólítani a gyerekeket, fiatalokat. A társasjáték nagyon népszerű a pedagógusok körében is, hisz játékosan, kötetlen formában sok hasznos információt tudnak átadni általa a gyerekek részére.

 

A Gyermekmentő Szolgálat az idei Digitális Témahét kampányában 78 db Lájkvadász társasjátékot küldött ki az iskolák részére, ami szintén jól mutatja a játék népszerűségét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05