Az AltaVista leállítja ingyenes internet-hozzáférési szolgáltatását

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. december 6. 22:39
Az AltaVista ingyenes internetszolgáltatása hosszas bizonytalanság után úgy tűnik, végleg leáll. A reklámbevételekből finanszírozott ingyenes hozzáférés december 10-étől megszűnik.
A társaság szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a lépés elkerülhetetlen, mert a partnercégük, amely a hozzáférést és a szükséges eszközöket biztosította, a 1stUp.com, kiszáll az üzletből. A cég azt azonban elfelejtette közzétenni, hogy a 1stUp.com csakúgy, mint az AltaVista, a CMGI társaság része.

Egyes jelentések alapján a CMGI már egy hónappal ezelőtt be akarta zárni a 1stUp.com-ot, csak mindez, a cég többi kedvezőtlen hírével együtt, el volt bújtatva a CMGI weboldalán. Aki nem tudott semmit a társaságról, az az oldal alapján azt hihette, hogy a cég körül minden a legnagyobb rendben megy, sőt.

Az AltaVista, hogy a felhasználók csalódottságát némileg enyhítse, megegyezésre jutott az MSN-nel, hogy felhasználói átkerülnek a társasághoz, és ott három hónapig ingyen internetezhetnek. A három hónap leteltével a felhasználóknak havi 21,95 dollárt kell majd fizetniük.

Az AltaVista értesítőlevele, mely Ken Neibaur, a cég marketingigazgatójának aláírásával rendelkezett, így szólt: "Sajnálattal közöljük, hogy az AltaVista ingyenes internetszolgáltatása december 10-ével megszűnik. Az AltaVista megpróbált másik ingyenes szolgáltatót keresni, de nem sikerült olyan társaságot találni, amely megfelelt volna a felhasználók elvárásainak."

Ahogy számos országban, Magyarországon is vannak az AltaVistához hasonlóan ingyenes internet-hozzáférést biztosító cégek, de ahogy arra az egyik kereskedelmi televíziócsatorna is utalt hírműsorában, ezek a szolgáltatások sajnos nem biztos, hogy hosszú távon életképesnek bizonyulnak. A fizetős internetszolgáltatóknál az előfizetési díj valamely mértékben biztosíték a szolgáltatás minőségére. Az ingyenes szolgáltatások előnye viszont többek között az is lehet, hogy leszoríthatják ezeknek a fizetős szolgáltatásoknak a díjait.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09