Bejutott az Imagine Cup nemzetközi döntőjébe az Eddie

forrás: Prím Online, 2018. június 4. 09:48

Az élményszerű oktatásban áttörést ígérő Eddie-t fejlesztő Innobie sikerrel vette a megmérettetést a Microsoft Imagine Cup kelet-közép-európai fordulóján. Ők képviselik hazánkat az Egyesült Államokban, a verseny globális döntőjében.

Nagy volt a tét a Microsoft innovációs versenyének régiós fordulójában. A csapatoknak azért, mert csak a sikeres Skype-szerepléssel biztosíthatták részvételüket a seattle-i döntőben, mindenki másnak pedig azért, mert a kiválasztott innovatív ötletek létező társadalmi vagy egészségügyi problémákra jelenthetnek majd megoldást. A hazai győztes csapat, az innobie vette az akadály, így júliusban ők képviselik Magyarországot a rangos verseny döntőjében, ahol a világ leginnovatívabb fejlesztéseivel szállnak versenybe.

 

 

A csapat Eddie nevű megoldása az élményszerű oktatásban hozhat áttörést. A mobiltelefonos alkalmazás a tankönyv lapjairól a kiterjesztett valóságba kalauzolja a gyerekeket és virtuálisan megjelenítve teszi könnyebben elsajátíthatóvá a tananyagot. A fejlesztéssel nem csupán a gyerekek, hanem a tanárok és az iskolák feladata is egyszerűsödhet, hiszen a kiterjesztett világban a költséges tantermi eszközök digitális illusztrációkkal helyettesíthetőek.

 

  

Az egyesült államokbeli redmondi döntőn júliusban a csapat olyan ötletekkel kell, hogy felvegye majd a versenyt, mint az anyukák és apukák első hónapjait megkönnyítő iCry2Talk, a görög csapat fejlesztése, amely megvalósulása esetén egyfajta sírástolmácsként funkcionálna. A fejlett jelfeldolgozási technikák és a gépi tanulás ugyanis segít a sírás okának megfejtésében, az algoritmus pedig konkrét szöveges instrukciókkal támogatja a tanácstalan szülőket. Ahogyan az iCry2Talk a csecsemők, a Moldovából pályázó Deafkit a siketek és a beszédképtelenek kommunikációját tenné lényegesen egyszerűbbé a jelnyelv vizuális kódrendszerek automatizált fordításával. A romániai xVision alapötlete pedig egy olyan innovatív röntgen módszer, amely jelentősen javítaná a fejlődő térségekben elérhető diagnosztikai színvonalat, ugyanakkor a hagyományos radiológusok munkáját is segítené. Az eszköz a Microsoft Azure mesterséges intelligencia alapú és gépi tanulást támogató megoldásainak köszönhetően bármely testrészről képes a felvétel alapján orvosi szintű kezelési tervet felállítani.

 

A régiós továbbjutókért legközelebb már az Imagine Cup nyári döntőjében izgulhatunk. Ezen a győztes csapat megkapja a 85 ezer dolláros jutalmat, a nagy értékű Azure felhő-platform hozzáférést, ötletük megvalósításához pedig a Microsoft első emberének, Satya Nadellának személyes mentorálását és támogatását.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09