Bejutott az Imagine Cup nemzetközi döntőjébe az Eddie

forrás: Prím Online, 2018. június 4. 09:48

Az élményszerű oktatásban áttörést ígérő Eddie-t fejlesztő Innobie sikerrel vette a megmérettetést a Microsoft Imagine Cup kelet-közép-európai fordulóján. Ők képviselik hazánkat az Egyesült Államokban, a verseny globális döntőjében.

Nagy volt a tét a Microsoft innovációs versenyének régiós fordulójában. A csapatoknak azért, mert csak a sikeres Skype-szerepléssel biztosíthatták részvételüket a seattle-i döntőben, mindenki másnak pedig azért, mert a kiválasztott innovatív ötletek létező társadalmi vagy egészségügyi problémákra jelenthetnek majd megoldást. A hazai győztes csapat, az innobie vette az akadály, így júliusban ők képviselik Magyarországot a rangos verseny döntőjében, ahol a világ leginnovatívabb fejlesztéseivel szállnak versenybe.

 

 

A csapat Eddie nevű megoldása az élményszerű oktatásban hozhat áttörést. A mobiltelefonos alkalmazás a tankönyv lapjairól a kiterjesztett valóságba kalauzolja a gyerekeket és virtuálisan megjelenítve teszi könnyebben elsajátíthatóvá a tananyagot. A fejlesztéssel nem csupán a gyerekek, hanem a tanárok és az iskolák feladata is egyszerűsödhet, hiszen a kiterjesztett világban a költséges tantermi eszközök digitális illusztrációkkal helyettesíthetőek.

 

  

Az egyesült államokbeli redmondi döntőn júliusban a csapat olyan ötletekkel kell, hogy felvegye majd a versenyt, mint az anyukák és apukák első hónapjait megkönnyítő iCry2Talk, a görög csapat fejlesztése, amely megvalósulása esetén egyfajta sírástolmácsként funkcionálna. A fejlett jelfeldolgozási technikák és a gépi tanulás ugyanis segít a sírás okának megfejtésében, az algoritmus pedig konkrét szöveges instrukciókkal támogatja a tanácstalan szülőket. Ahogyan az iCry2Talk a csecsemők, a Moldovából pályázó Deafkit a siketek és a beszédképtelenek kommunikációját tenné lényegesen egyszerűbbé a jelnyelv vizuális kódrendszerek automatizált fordításával. A romániai xVision alapötlete pedig egy olyan innovatív röntgen módszer, amely jelentősen javítaná a fejlődő térségekben elérhető diagnosztikai színvonalat, ugyanakkor a hagyományos radiológusok munkáját is segítené. Az eszköz a Microsoft Azure mesterséges intelligencia alapú és gépi tanulást támogató megoldásainak köszönhetően bármely testrészről képes a felvétel alapján orvosi szintű kezelési tervet felállítani.

 

A régiós továbbjutókért legközelebb már az Imagine Cup nyári döntőjében izgulhatunk. Ezen a győztes csapat megkapja a 85 ezer dolláros jutalmat, a nagy értékű Azure felhő-platform hozzáférést, ötletük megvalósításához pedig a Microsoft első emberének, Satya Nadellának személyes mentorálását és támogatását.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15