Hat lépés elég az online biztonsági kockázatok csökkentéséhez

forrás: Prím Online, 2018. június 7. 10:58

Az IT iparági előrejelzések szerint 2021-re az eszközeinket, adatainkat érő számítógépes bűnözés miatti költségek elérik majd a 6 milliárd dollárt világszerte. Az adatbiztonsági incidensek 90%-a külső féltől ered, és csupán 10% esetében van szó belső alkalmazottak érintettségéről. A Xerox rendszeres biztonsági hírlevéllel segíti a vállalkozásokat.

Ma a nagyvállalatok mellett már a kis- és középvállalkozások is könnyedén áldozatául eshetnek a pszichológiai manipulációt használó támadásoknak, amikor belsős emberek, kollégák becsapásával törik fel az alapvédelemmel ellátott hálózati rendszereket. A biztonság növelésével a számítógépes bűnözők ellen is védhetik magukat a szervezetek. Kevin Mitnick, a világ leghíresebb volt hackere, bestseller szerző és egyben az egyik legjobb kiberbiztonsági szakértő a Xerox blogján osztotta meg tanácsait, melyeket minden vállalkozásnak érdemes rutinszerűen beépítenie a napi munkafolyamatokba.

 

1. Legyen inkább proaktív, mint reaktív. Legyen naprakész a legfrissebb biztonsági fenyegetésekről, melyek érinthetik vállalkozását.

2. Ismerje és értse meg a fenyegetést, amellyel Ön, mint fogyasztó és üzletember szembesül.

3. Készítsen kockázatelemzést a környezetéről. Jutalmazza azokat az dolgozókat, akik biztonsági réseket fedeznek fel.

4. Győződjön meg róla, hogy az operációs rendszere naprakész. Például, ha csak Windows 7 operációs rendszert futtat, soha nem lesz olyan magas a biztonsági funkciók szintje, mint ha Windows 10-et használ.

5. Alapozza meg és bővítse munkavállalóinak biztonsági ismereteit. Tesztelje őket, hogy reagálnak egy adathalász támadásra.

6. Biztosítsa az összes online weboldalt, platformot és a hálózati szolgáltatásokat, beleértve a felhőszolgáltatásokat, és győződjön meg arról, hogy a távoli hozzáférés minden esetben kétszintű hitelesítést igényel.

 

A Európai Unió májusban életbe lépett adatvédelmi rendelete (General Data Protection Regulation, GDPR) még aktuáisabbá teszi a biztonság témakörét. A hálózatok biztonságát számos különböző tényező veszélyezteti, ezért fontos az adatvédelem többfrontos megközelítése. A Xerox megfelelőségi programok révén biztosítja a beszállítóik megbízhatóságát, valamint ügyfeleinek rendszeres biztonsági hírleveleket küld annak érdekében, hogy folyamatos partneri kapcsolatot tartson a vásárlás után is.

 

A Xerox biztonsági hírlevele az alábbi linken érhető el (angolul): https://security.business.xerox.com/en-us/

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50