A Sparklab by NN legújabb projektjei

forrás: Prím Online, 2018. június 22. 10:57

Második szakaszát zárta a Sparklab by NN, az NN Biztosító inkubációs programja, amelynek keretében újabb három magyar kezdeményezés részesült mentoráló támogatásban. A Sparklab célja olyan technológiai újítások piacra vitelének elősegítése, amelyek az emberi életminőség javításában játszhatnak szerepet. Az idén összesen 44 országból jelentkeztek ötleteikkel a startupok és egyéb cégek. Közülük az inzulinrezisztencia, a mozgásszervi problémák, valamint a gyermekkori elhízás leküzdését segítő kezdeményezések kaptak lehetőséget prototípusaik kifejlesztésére.

A júniusi Demo Day#2 eseménnyel hivatalosan is lezárult a Sparklab by NN, az NN Biztosító inkubátor programjának második szakasza. A 2017 februárjában elindított programban a vállalat három hónapon át mentorálást, anyagi támogatást és bemutatkozási lehetőséget nyújt a jelentkező startupoknak és cégeknek termékeik, szolgáltatásaik validált prototípusának kifejlesztéséhez.

 

“Az NN-nél nem csak saját működésünkben törekszünk az innovációra, hanem szélesebb körben is támogatjuk az új ötletek megvalósítását. A célunk az emberi életminőséget segítő kezdeményezések felkarolása, jöjjön az kollégáktól, startupoktól vagy akár nagyvállalati partnerektől. Óriási siker, hogy több mint 100 jelentkezőből tudtuk kiválasztani a három legjobbat, akivel együtt dolgoztunk az inkubációs programban” – hangsúlyozta Sztanó Imre, az NN Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

A most lezárult második szakaszban ismét három ötletet támogat a program, amelyek az inzulinrezisztencia, a mozgásszervi problémák, valamint a gyermekkori elhízás terén kívánnak segítséget nyújtani az érintetteknek.

 

“Intenzív három hónap volt, amibe mindent beleadtunk: a három projekten az inkubációs szakaszban összesen 200 órát dolgoztunk 15 mentor segítségével, hogy a lehető leghatékonyabban tudjunk haladni. A sikeres termékfejlesztéshez a csapatok elsajátították az agilis módszertan alapjait, a lean startup szemléletet vagy a felhasználóélmény-tervezést. Ennek köszönhetjük, hogy ilyen rövid idő alatt ötletből prototípus és piacon validált termékkoncepció született” – emelte ki Sűdy István, a program szakmai vezetője. 

 

Mesterséges intelligencia a mozgásszervi problémák előrejelzéséhez

A Mobile Motion Lab algoritmusa a mozgásunkban beálló változásokat vizsgálja, ami alapján előre jelezhetőek és kezelhetőek a porckopáshoz, a szalagok megnyúlásához vagy ízületi gyulladáshoz vezető problémák. A csapat túl van 200 sikeres vizsgálaton, és egy szezonon keresztül egy profi jégkorong csapattal is együttműködött.

 

GyereKi a gyerekkori elhízás megelőzéséért

A gyermekkori elhízás legjellemzőbb oka a mozgáshiány, ez pedig olyan krónikus betegségekhez vezethet, mint a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség. A Vodafone csapatának mobilalkalmazása egy digitális mesevilággá varázsolja a népszerű túraútvonalakat, amelyek teljesítéséért a tervek szerint a gyermekek többek között ajándék adatforgalmat kapnának majd. 

 

„A Vodafone életében kiemelt szerepet tölt be az innováció, ami nem csak a szolgáltatásainkban mutatkozik meg, de más cégekkel való együttműködéseinkben is. Különösen fontosnak tartjuk azoknak a megoldásoknak a támogatását, amelyek valamilyen, a társadalom egy széles körét érintő problémára keresnek választ, illetve elősegítik Magyarország digitális fejlődését. Ez a kezdeményezés maximálisan megfelel ezen céloknak, így a korábbi sikeres kooperációt követően immár második alkalommal működünk együtt az NN Biztosító inkubációs programjával, a Sparklab-bel. Ez alkalommal a gyermekkori elhízás elleni küzdelmet segítő alkalmazáson dolgoztunk, ami az egész családot érintő probléma, így a megoldás is családi jellegű. A Vodafone számára mindig is kiemelten fontos volt a gyermekek, szülők ismereteinek bővítése, ezzel a céllal indítottuk el Digitális Család honlapunkat. Az alkalmazással is hasonló céljaink vannak: minél több gyermeknek és családnak segítséget nyújtani a digitális megoldások által” – mondta el Carra Anita, a Vodafone Magyarország Lakossági Szolgáltatások Üzletágának vezetője.

 

Inzulinrezisztencia – óriási a kockázat, pedig odafigyeléssel kordában tartható

Becslések szerint globálisan az emberek 20-24 százalékát érinti az inzulinrezisztencia, amely helyes táplálkozással kordában tartható, és a tünetek teljesen megszüntethetők. A MIRA Health csapatának célja, hogy felmérje az inzulinrezisztencia kockázatát a felhasználónál, majd a helyes táplálkozásban nyújtson segítséget a betegség megelőzésében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05