A céges iratok e-aláírása akár okostelefonon, a nyaralás alatt is lehetséges

forrás: Prím Online, 2018. július 16. 13:30

E-aláírást használva néhány kattintással egy okoseszközön is aláírhatóak a cég jövőjét befolyásoló dokumentumok is, késedelem nélkül, akár a tengerparti nyaralás alatt is.

A szabadság a vezetőknek is jár – miközben az üzlet sem áll meg

„Sajnáljuk, nincs, aki aláírjon…” – nyáron ez az egyik leggyakrabban elhangzó mondat a hazai kis- és középvállalati szektorban. Aki ismeri a problémát, az pontosan tudja, hogy a cégvezető távolléte milyen komoly fennakadásokat okozhat a napi folyamatokban, sőt az aláírási késedelem még forintosítható veszteséget is jelenthet egy cég számára. Somkuti András a Docler Csoport elnöke és az e-aláírásokkal foglalkozó NETLOCK ügyvezetője szerint a kisebb vállalatok életében versenyhátrányként is jelentkezhet, ha a szabadságát töltő vezető vagy a megfelelő jogokkal rendelkező helyettes hiányában nem köthető meg egy fontos szerződés, egy ajánlat vagy hiánypótlási eljárás beadási határideje nem tartható, vagy egy teljesítésigazolás aláírása akaszt meg pénzügyi folyamatokat.

 

 

E-aláírás: mindig elérhető vezetői aláírások

A digitális hitelesítési és e-aláíró megoldások valódi lépéselőnyhöz juttatják azokat a cégvezetőket, akik élnek a technológia adta lehetőségekkel. „Egyre több vállalatvezető ismeri fel az e-aláírásban rejlő előnyöket, és veszi igénybe szolgáltatásainkat. Így egy nyaralás, hosszabb üzleti út miatt a vezető távollétében sincs fennakadás az aláírást igénylő lényeges folyamatokban. Az e-aláírást használva a cég első embere akár egy nyugágyból vagy egy reptéri váróból is jogilag hitelesen aláírhat egy sürgős dokumentumot laptopján vagy okostelefonján, amit aztán egy e-mailben azonnal továbbíthat.” – összegzi a szakember.  Az e-aláírások azonban sokkal többet tudnak egy áthidaló megoldásnál: a vállalati folyamatokba integrálva elősegítik és lehetővé teszik a digitális átállást, és már rövidtávon is költségcsökkenést és érezhető hatékonyságnövelést eredményeznek. Egy papíralapú dokumentum aláírók közötti köröztetésére a nemzetközi statisztikák szerint átlagosan nyolc napra van szükség, ez az e-aláírást használó szervezetek esetén ez akár néhány órára is rövidülhet. 

 

Céges e-aláírás okostelefonon: egy koktél áráért havonta

Egy e-aláírás-előfizetés akár már havi 2 ezer forintos díjért kiváltható, és sem chipkártyára, sem számítógéphez csatlakoztatott kártyaolvasóra nincs szükség a használatához. Az e-aláírások új generációja már felhőalapú szolgáltatásként is elérhető. Számítógépen, okostelefonon, táblagépen operációs rendszertől függetlenül, bármilyen webböngészőn keresztül használható. Az aláírás folyamata– az internetes bankoláshoz hasonlóan – egyszerű és biztonságos. Ma már bármelyik vállalat vezetője igényelhet e-aláíró tanúsítványt akár az interneten keresztül is, személyes megjelenés nélkül. „Az új generációs e-aláírás-szolgáltatás egyre népszerűbb a kis- és középvállalatok körében, mivel egyszerre gyors és biztonságos. A felhasználó belép az elektronikus aláíró rendszerbe, és személyes PIN-kódjának megadása után néhány kattintással / érintéssel digitálisan aláírhat bármilyen formátumú dokumentumot. Az elektronikusan aláírt állomány éppen olyan joghiteles, mintha az irodában, tintával írta volna alá a cégvezető a kinyomtatott példányt. Ráadásul a szolgáltatást kiegészítő digitális dokumentumkezelés és archiválás a személyes adatok GDPR szerinti szabályszerű tárolását is biztosítja, így még egy további aktuális kérdésre is megbízható megoldást nyújt” – egészíti ki a fentieket Somkuti András.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50