Az Infogrames felvásárolja a Hasbrót

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. december 9. 22:59
Az Infogrames bejelentette, hogy felvásárolja a Hasbro Interactive és a Games.com részvényeinek 100 százalékát 100 millió dollárért.
A karácsonyi bevásárlók nincsenek egyedül, amikor lehetőségeiken túl költekeznek az idén: az Infogrames Entertainment a Hasbróval bejelentett egy stratégiai egyezséget három fő résszel kapcsolatban, ebből az egyik az Infogrames vásárlási szándéka a Hasbro játéküzletével kapcsolatos. Az üzletben benne foglaltatik egy hosszú távú licencszerződés, mely szerint az Infogramesnek van kizárólagos joga készíteni és kiadni a jelenlegi és jövőbeli Hasbro játékokat minden jelenlegi és jövőbeli platformon, valamint a felvásárlása az on-line játékportálnak, a Games.com-nak.

A vásárlás magában foglalja az Infogrames játékkatalógusát, amelyben olyan híres Microprose játékok találhatók, mint a Civilization, a Falcon 4.0 és a rendkívül sikeres hullámvasút-szimulátor sorozat. Az Infogrames szintén lefoglalja az Atari nevet is és az összes hozzá kapcsolódó jellemzőt, így a Centipede-et és a történelmi Pongot. Az olyan jelenlegi és jövőbeli Hasbro játékok készítésének és kiadásának a jogai is benne foglaltatnak a szerződésben, mint a Clue és az on-line Dungeons and Dragons játék.

Körülbelül 60 játék áll készítés alatt, benne a Hasbro, a Microprose és az Atari következő generációs konzolverzió jogainak. Ezek között a játékok között van a Zoo Tycoon, a Micro Machines, a Twister, a Circus Maximus, a Civilization és a Grand Prix 4.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50