A brit kormány ismét a biztonságos mobilhasználatra figyelmeztet

Zsigó József, 2000. december 10. 21:21
Információs füzetet tett közzé a brit kormány, amelyben javaslatokat fogalmaz meg a mobiltelefonok biztonságos használatáról. Külön fejezet foglalkozik a gyerekekkel, amelyben határozottan állást foglalnak a fiatalok mobilhasználata ellen.
A brit a világon az első kormány, amely komoly pénzt, tízmillió dollárt költ annak kiderítésére, milyen mértékű sugárzást bocsátanak ki a mobil földi állomások és a kézibeszélők, és mi a biológiai hatása ennek a sugárzásnak. Az FDA a 97 millió amerikai mobilhasználó védelmében szintén vizsgálatot rendelt el. Előzetes, eddig meg nem erősített eredmények szerint ugyanis a mobilkészülékek genetikai elváltozásokat hoznak létre az emberi vörösvértestekben, ami rákot okozhat.

A brit hatóságok azt tanácsolják, hogy csak olyan készüléket vásároljanak a polgárok, amelyeknek sugáremissziója alacsony (januártól minden készülékhez mellékelni kell a hivatalos mérési eredményeket), a 16 éven aluliak pedig csak igen indokolt esetben, igen rövid ideig használják a mobiltelefont – írja az Associated Press.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50