Balatonról indulnak a világ első Electrojetjei!

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 2. 18:14

Az idei évben, a Balaton mellől indul, kizárólag magyar mérnökök és fejlesztők munkájának köszönhetően, a Narke TheElectrojet sorozatgyártása.

A NARKE TheElectrojet fejlesztéséről év elején már olvashattak az érdeklődők. A még akkor Pannon Teslának titulált projekten, valamint a most debütáló, sorozatgyártásra kész terméken is látszik, hogy a NARKE, a vízi közlekedés generációváltásának egyik fontos szereplője lehet. 

 

Az ötlet néhány évvel ezelőtt pattant ki Tóthfalussy György és Rádi Péter fejéből. Mérnöki elkötelezettségük a tiszta energia iránt, valamint a fejlesztő csapatban oroszlánrészt vállaló, elektromos hajózás területén nagy tapasztalattal rendelkező, COMO elektromos yachtot megalkotó Juhász György és Réder Ákos páros együttműködése meghozta a várt eredményt. A csapat gyorsan bővült, ma már több mint 40-en dolgoznak a Narke fejlesztésén és a sorozatgyártás előkészítésén, külsős szakipari cégek, valamint saját szakemberek a Balatonvilágoson felépített fejlesztő és gyártó központban.

 

 

Az Electrojet egy saját fejlesztésű, vízhűtéses, háromfázisú aszinkronmotort és egy Li-ion akkumulátor telepet rejt magában, amelyek átlagos használat mellett akár másfél órás üzemidőt és 55 km/h-s végsebességet biztosítanak. A Karbonszál erősítésű kompozit test rendkívül letisztult és kifinomult megjelenést kölcsönöz, ezt támogatja a személyre szabható okos kijelző, amelyről leolvasható többek között az UV-sugárzás mértéke, a töltöttségi szint, a megtett távolság, a kikötő távolsága, de még a bejövő hívásokat és üzeneteket is jelzi.

 

A Narke TheElectrojet elektromos meghajtása és környezetbarát technológiája mellett a sebesség adta maximális szabadság élményét teremti meg a vízen. Egy teljesen új műfaj, amelynek minden egyes részlete - a letisztult formatervezéstől kezdve, az alapanyag felhasználáson át, a környezettudatos elektromos meghajtásig - e célnak megfelelően teszi tökéletessé, mely kedvtelési célú kisgéphajó vezetői engedéllyel használható.

 

 

Már a névadás is kifejezi az alkotók, tervezők szándékát: a Narke eredetileg egy elektromos rája faj, amely az Indiai-, illetve a Csendes-óceánban cirkál. Akárcsak a rája, az Electrojet is, légies, és a lehető leghatékonyabban használja energiáját.

 

Részese lehetsz ennek a határtalan élménynek, amely biztonságos élvezetet nyújt akár Neked, akár az egész családodnak, mindezt benzingőz, és zavaró hang nélkül, így biztosan nem szennyezve a környezeted sem. 

 

A projekt most egy újabb mérföldkőhöz érkezett: a tesztelési időszak befejeztével, a világon elsőként Magyarországon előrendelhető a Narke TheElectrojet augusztus közepétől.

 

 

Narke az E.ON energiájával!

A magyar tervezésű Electrojet együttműködik az E.ON-nal a jármű népszerűsítésében. Az energiavállalat hisz abban, hogy az e-mobilitás a jövő közlekedésének alapja. Évek óta az e-közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatásokat is nyújt, nemcsak töltőket értékesít, hanem elvégzi a kivitelezést, biztosítja a folyamatos üzemeltetést. 

 

Az E.ON, mint a balatoni régió szolgáltatója mindig örömmel támogatja a helyi kezdeményezeseket. Ilyen a hazai fejlesztésű, világújdonságnak számító Narke, amely magyar startupként teszi izgalmassá és környezetkímélővé a vízi élményeket, miközben nemzetközi szinten is megméretteti magát.

 

 

A Narke TheElectrojet jövő a jelenben, amely a high-tech és a design megoldásokat úgy építette egybe, hogy azok együtt maximális élményt és környezetbarát megoldásokat alkossanak.

 

Az Electrojet azok számára készült, akiknek amellett, hogy a vizek és a sebesség szerelmesei, fontos a technológia, a környezettudatosság, és a design összekapcsolódása. Eddig ismeretlen, új élmény a vizeken, akár sportolásra, akár utazásra használod egyedül vagy barátaid, szeretteid körében!

 

A Narke TheElectrojet a legújabb, elektromos jármű generációt képviseli, elterjedése segíthet, hogy megőrizzük a természetet a következő nemzedékeknek.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05