Megvan a legjobb 25 európai deep tech cég az EIT Digital idei brüsszeli scaleup döntőjére

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 3. 10:30

Tizenegy uniós ország 25 scaleupja ugrotta meg a szintet, hogy részt vegyen az EIT Digital, a digitális innováció és oktatás vezető európai szervezete által szervezett, 750 ezer euró összdíjazású verseny utolsó körében.

Használati útmutatókat kiterjesztett valóság alapú tréninggé átalakító technológia, valamint az ember-gép interakciót javítani hivatott, ötvenfajta érzelmet azonosító hangfelismerő szoftver is szerepel azon kiváló megoldások között, amelyek az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) digitális technológiákkal foglalkozó ága, az EIT Digital által kiírt európai scaleup verseny döntőjébe jutottak. 

 

Az EIT Digital Challenge célja megtalálni a létező legjobb digitális deep tech innovációkat, azaz azokat a complex és felforgató megoldásokat, amelyek valamilyen egyedi tudományos vagy technológiai újítás apropóján a digitális transzormáció motorjaiként működnek. A 25 döntős 11 uniós országot képvisel, akiket 200 jelentkező közül választottak ki.

 

 

A hazai siker még várat magára

A 2018-ban legjobbak közé választott ún. növekedési fázisú startupok átlagban 38 embert foglalkoztatnak, átlagos bevételük 1,2 millió volt 2017-ben, és 4,2 millió euró tőkét vonzottak eddig. A döntősök a következő öt digitalis kategóriában versenyeznek: ipar, infrastruktúra, városok, jóllét és pénzügyek. 

 

Magyarországról az EIT Digital Challenge-re az elmúlt öt évben összesen 65 cég jelentkezett, legutóbb azonban csak 2016-ban volt magyar döntős a reptéri autómegosztással foglalkozó BeeRides személyében. Az idei öt magyar pályázat közül egyik sem kvalifikálta magát az utolsó körre. A németek ellenben igencsak hasítottak, mivel a 25 döntős hely közül tizenegyet biztosítottak maguknak.

 

A győzteseket az októberben Brüsszelben megrendezendő döntőben választják ki, ahol az összdíjazás értéke mintegy 750 ezer euró. A nyeremény egyéves üzletfejlesztési támogatást foglal magában az EIT Digital Akcelerátorában, ahol kategóriánként a két legjobb céget készítik fel európai és globális terjeszkedésre. A kategóriák legjobbjai ezen felül egyenként 50 ezer euró pénzdíjban is részesülnek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05