Indul a GTV

Vértes János, 2000. december 12. 07:56
Hattagúra bővült az Antenna Hungária MPEG2 DVB programcsomagja, miután elindul Magyarország első gazdasági televíziója, amely a tőzsdei információk, a pénzvilág hírei mellett kiemelt szerepet szán az informatikának is.
A GTV-t üzemeltető GTV Gazdasági, Szakképzési és Oktatási Televízió Rt. nem a kereskedelmi tévétársaságokkal kíván versenyezni. Ugyanakkor nem csupán a döntéshozókhoz, hanem mindenkihez szólni kíván, aki életminőségét javítani akarja, aki tudni szeretné, hogy mi történik ebben az országban és a világban. A GTV kamerái ott lesznek a Parlament törvényhozói munkájánál, de a műsor beszámol a törvény-előkészítés folyamatáról is. Mindezt meg szeretnék támogatni saját weboldallal is.

A műszaki sugárzás tegnap elindult, de a kezdetben napi 4 órára tehető szerkesztett műsor indítása csak Karácsony táján várható, míg a teljes műsoridő kihasználása a jövő év első negyedévének végére prognosztizálható.

A GTV az Amos 1 műholdról vehető (nyugat 4 fok), kizárólag digitális műholdvevő berendezéssel. Az Antenna Hungária Rt. 1996. nyarán indította el az első MPEG2 rendszerű digitális műholdas műsorterjesztő szolgáltatását, akkor a TV3 került fel az Amos 1-re. Azóta több - ma már megszűnt - tévéműsor is így jutott el a nézőkhöz, részben közvetlenül, részben kábeltársaságokon keresztül, például az MSat, a Szív TV, a Shopping TV, a HungaroSport, a Joker TV. Ezek száma folyamatosan csökkent, 1999 őszére egészen egyig, akkor csak a MiniMax alkotta a programcsomagot. 1999 végén azonban társult hozzá a megújult Magyar ATV, majd a SATeLIT, a MusicMax, a Filmmúzeum, és most a GTV-vel megint hatra gyarapodik az Antenna Hugária MPEG2 DVB programcsomagja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05