Pávó Réka 20 ország többezer versenyzője közül lett a Next Image legjobbja

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 11. 14:46

 Véget ért a Huawei nemzetközi mobilfotós versenye, a Next Image. A megmérettetésre 20 ország lelkes amatőr és profi fotóművészei jelentkezhettek a gyártó okostelefonjaival készített fényképekkel. A verseny nagydíját egy magyar lány, Pávó Réka nyerte el „Art & Leukemia” című alkotásával, amely a lány betegsége elleni küzdelmét örökíti meg.

A Huawei idén első alkalommal, a National Geographic-kal együttműködésben rendezte meg nemzetközi mobilfotós viadalát, amelynek keretében a résztvevők hat különböző kategóriában (Portré; Éjszakai fotó; Életképek; Utazás; Természet és Story Board) összesen 67610 fényképet töltöttek fel a verseny hivatalos oldalára. A megmérettetés végén közel egymillió közönségszavazat és a nemzetközi szaktekintélyekből álló hatfős zsűri értékelése alapján kerültek ki a kategóriák egyéni legjobbjai és a Next Image Gran Prix-díjas alkotása is. 
 
 
 
A közép-kelet-európai mobilfotós-verseny abszolút győztesének Pávó Réka „Art & Leukemia” című alkotását választotta a szakmai zsűri. „Fotós. Harcos. Jelenleg is küzdök a leukémiával. Általában parókát viselek, hogy elképzelhessem, milyen lenne egy egészséges, hosszú hajú nőnek lenni.” – szerepel Réka fotója mellett, amely a fiatal lány rákkal folytatott küzdelmét mutatja be.  Pávó Réka jutalma a 10.000 eurós fődíj mellett, a Huawei legújabb Matebook X notebookja, illetve egy olaszországi fotós út a rangos nemzetközi természetfotós-magazin, a National Geographic jóvoltából. A Gran Prix-díjas versenyző mindemellett lehetőséget kap, hogy az utazás során készített fényképeit a nagy múltú magazinban publikálhassa, melyeket a világ minden táján megtalálhatnak majd az olvasók a Nat Geo hasábjain.
 
A Next Image zsűrije három fő szempont alapján hozta meg döntését: a művészi érték és a technikai minőség mellett a kép egyedisége is fontos szerepet kapott a végső bírálat megalkotása során. Az ítészek között olyan neves művészek is helyet kaptak, mint Dominic Bracco, a National Geographic fotósa, Alex Lambrechts, a Leica fotósa, Tomasz Lazar, a World Press Photo egykori győztese és a dán származású Bobby Anwar, illetve Gal Gadot, a Huawei idei csúcskategóriás P20 szériájának márkanagykövete is. A jelentkezők körében a „Természet” bizonyult a legnépszerűbb témának, a mobilfotós verseny hivatalos oldalára feltöltött képek közel fele (26 640 db) ebbe a kategóriába érkezett.
 
A Huawei Technologies Hungary szeptember 18-án, az Akvárium Klubban nyitja meg a Huawei Mobilfotó Kiállítást, ahol a Next Image verseny legjobb képei – így Pávó Réka győztes alkotása - mellett három többszörösen díjazott magyar fotográfus, Pályi Zsófia, Bődey János és Schild Tamás okostelefonnal készített fotóit is megtekinthetik az érdeklődők október 1-ig.
 
Kulcsszavak: Huawei mobil fotó

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05