3D téradatbázis készül Pécsen, Székesfehérváron, Veszprémben és Szegeden

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 12. 12:16

Multiszenzoros felvételek előállítására és feldolgozására alkalmas aját fejlesztésű járműfedélzeti érzékelő és feldolgozó hardvereszköz kifejlesztésre nyert pályázatot egy konzorcium. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 641,38 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Az ITQS Kft. konzorciumi vezetőként, az Optimal Optik Kft.-vel, a Pannon Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel nyújtotta be pályázatát a K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések című (GINOP-2.2.1-15 számú) pályázati kiírásra. A nyertes pályázat megvalósítása Pécsen, Székesfehérváron, Veszprémben és Szegeden megkezdődött, és tervezetten 2020. június 30. napjáig tart.
 
A projekt során saját fejlesztésű járműfedélzeti érzékelő és feldolgozó hardvereszköz kerül kifejlesztésre multiszenzoros felvételek előállítására és feldolgozására. Ezzel rekonstruálható az útkörnyezet pontos, objektumszintű, aktualizált háromdimenziós reprezentációja. Az így nyert adatok egy folyamatosan frissülő téradatbázisba kerülnek. Fontos elv az elosztott működés, a felvételek készítése és feldolgozása több járműből, közösségi alapon történik. A sűrű mintavételezés biztosítja az előállított téradatbázis robusztusságát. A projekt fő technológiai újításai a következő területeken történik: járműfedélzeti szenzortechnológia, gépi látás, térinformatika, elosztott működésű rendszerek. A projektet fejlesztő konzorcium kiemelkedő szakértői az egyes részfeladatoknak, és a jelenlegi összeállításban képesek a fenti technológiai újításokat megvalósítani. 
 
A projektről bővebb információt a http://www.itqs.hu/palyazat/ oldalon olvashatnak.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5G frekvencia: három jelentkező került az árverési nyilvántartásba

Három jelentkezőt – a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t – vett árverési nyilvántartásba szeptember 13-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az árverési eljárás az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák értékesítésére indult. Az eljárás a tartalmi vizsgálattal, majd a licitnapokkal folytatódhat, eredmény késő őszre várható.

2019. szeptember 13. 13:01

Elstartolt "Az Év Honlapja" pályázat

Egy rövid Early Bird időszak után a szokásos feltételekkel folytatódik Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázata, "Az Év Honlapja".  A Magyar Marketing Szövetség által szervezett verseny szakmai zsűrije idén is a digitális marketing legújabb és legkreatívabb megoldásait keresi. 

2019. szeptember 6. 15:31

Különdíj az EU Fiatal Tudósok Versenyén

Az Európa Unió által évente szervezett, legjelentősebb és legrangosabb tehetség-kutató és -kiválasztó versenyt, a Fiatal Tudósok Versenyét  melyre a világ 38 országából érkeztek fiatalok  az idén szeptember 14. és 19. között Dublinban rendezték meg, ahol az egyik magyar fiatal - Novák Blanka - megkapta a különdíjat.

2018. szeptember 21. 00:18

Neked kell 100 millió?

Kivételesen nem egy adathalász, lehúzó spam subjectjére utal a cím, hanem egy pályázatra, amelynek keretében hardverfejlesztési projetkteket, a nemzetközi piacokon is sikerre esélyes, korai és seed stádiumban lévő startupokat keres az Intellitext akcelerátor. A vállalat a finanszírozás mellett folyamatos mentorálással, infrastruktúrával és kapcsolatrendszerrel segíti az innovatív projekteteket.

2018. szeptember 18. 11:44

3D téradatbázis készül Pécsen, Székesfehérváron, Veszprémben és Szegeden

Multiszenzoros felvételek előállítására és feldolgozására alkalmas aját fejlesztésű járműfedélzeti érzékelő és feldolgozó hardvereszköz kifejlesztésre nyert pályázatot egy konzorcium. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 641,38 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

2018. szeptember 12. 12:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05