A recruitment történelem nagy napja

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 16. 23:51

Mit tehet egy recruiter, hogy túlélje a HR tech forradalmat? Erre az igen aktuális kérdésre ígér választ adni a Talentuno Recruiters’ Night rendezvénye, amely a HVG Future of Recruitment konferenciájának hivatalos partnereseményeként szeptember 25-én Magyarország első HR tech startup versenyének is házigazdája lesz.

 
Aki az elmúlt néhány évben bármilyen módon a munkakeresés dzsungelébe tévedt, láthatta, hogy a HR és recruitment szakma óriási változásokon ment keresztül. Míg régebben a toborzásért felelős kollégák a tehetséges munkakeresők garmadájából válogathattak, addig ma lepkehálóval kell begyűjteni a kompetens szakembereket. Ez a piaci átalakulás természetesen új skilleket igényel a HR és recruitment területén dolgozóknál. Sokkal erősebb sales-es véna, agilitás és a rejtőzködő tehetségek felismerésének és megtalálásának képessége szükségeltetik. Mindemellett már nem elég valakit megtalálni, sok esetben a recruiter karriermenedzseléssel is foglalkozik, nyomon követi kiválasztottja szakmai útját, beilleszkedését az új helyre, teljesítményét, sikereit. És akkor még az automatizációról nem is beszéltünk. Napjainkban mindenki arra törekszik, hogy idő- és költséghatékony megoldásokat találjon a toborzás lebonyolítására, aminek nyomán sok olyan feladat elvégezhető robotok által, ami 5 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. Az este folyamán többek között arra keresik a szervezők a választ, vajon mennyi szerep jut a recruitereknek egy automatizált világban, mekkora szükség van az emberi tényezőre, és vajon tényleg megoldanak-e mindent az AI-vezérelt eszközök és chatbotok. 
 
 
Az est egyik fénypontja Yvette Swagerman, a Netflix egykori és a TripActions jelenlegi HR vezetőjének előadása lesz, aki jogász végzettségével - saját bevallása szerint - sosem választotta a tradicionális HR útvonalat. Előadásában beszélni fog a Netflixnél töltött izgalmas évekről, ahol az out of the box gondolkodás alapvető követelmény volt, és ahol a technológiát tekintették a HR-esek egyik legfőbb eszközének. Swagerman nemrégiben csatlakozott a B2B turizmus területén alternatív lehetőségeket kínáló TripActions-höz, így a résztvevők arról is képet kapnak majd, egy igazi HR guru milyen attitűddel és leginkább milyen új technológiák segítségével veti bele magát élete egy újabb szakmai kihívásába.  
 
A Talentuno talent platform alapítói elkötelezettek a hazai HR tech szféra színesítése, megreformálása iránt. Éppen ezért a szeptember 25-i, Európa Hajón tartandó rendezvény egyik fő attrakciója az első magyarországi, dedikáltan HR tech startup verseny döntője lesz, amelyen olyan induló cégek mutatkoznak be a több száz fős szakmai közönség előtt, amelyek diszruptív megoldásaikkal a közeljövőben a humán erőforrás menedzsmenthez kötődő folyamatok megújítói lehetnek. A zsűriben részt vesz többek között a Prezi, a LogMeIn, a Lego, a Nestlé, a Coca-Cola, a Microsoft és a T-Systems Magyarország HR vezetői, illetve a HVG, a Y2Y Coaching és a HiVentures képviselői. A győztes csapatok természetesen értékes nyereményekben részesülnek, de a legnagyobb jutalom valószínűleg az, hogy a startupok jövőbeli potenciális ügyfélkörük és felhasználóik előtt mutathatják meg magukat és rendhagyó elképzeléseiket.
 
Az est egyelőre legtitokzatosabb programja a Talentuno bemutatása, ami nem kevesebbet ígér, mint a toborzási mechanizmusok teljes újragondolását és megreformálását. „A Talentuno platform 2 éves intenzív fejlesztés eredménye, mellyel egy komplex recruitment ökoszisztémát hozunk létre az online térben, és új dimenziót nyitunk a toborzásban. 2018. szeptember 25-e egy olyan nap lesz a recruitment történelemben, amire még sokáig emlékezni fog mindenki.” – nyilatkozta Balázsik Péter és Kelliár Zsolt, a Talentuno alapítói.
 
Az előadásokat követően az Európa Hajó esti sétahajózásra indul a Dunán, fedélzetén a HR szakma tapasztalt szeniorjaival és ambiciózus újoncaival, az intellektuális eszmecsere pedig átadja helyét a kötetlen bulizásnak és networkingnek.
 
Kulcsszavak: HR

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05