Palm konferencia Claudia Schifferrel

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. december 12. 22:26
Több ezer fejlesztő és egy szupermodell lesz jelen a most kezdődő Palm fejlesztői konferencián, melyet a Santa Clara-i Convention Centerben tartanak.
Claudia Schiffer fogja ugyanis népszerűsíteni a saját nevével ellátott Palm Vx Claudia Schiffer Edition típusú kéziszámítógépet, mely a megszokott ezüst helyett kék színben pompázik. Az egyhetes konferencia alatt a meghívott fejlesztők - amellett, hogy Schiffer kisasszonyra kacsingatnak - arról hallgathatnak majd előadásokat, hogy a Santa Clara-i székhelyű Palm cég hogyan szeretné megoldani készülékeik elektronikus organizátor státuszból vezeték nélküli kis mindenes számítógéppé való átalakulását.

"A Microsoft mindig azt kérdezi: futtathatók a Palm gépeken vállalati alkalmazások? A válaszunk erre csak annyi lehet, hogy természetesen igen, és hogy ezenkívül még mi minden futtatható a mi kis számítógépeinken. " - mondta Alan Kessler, a Palm cég egyik vezetője.

Kessler elárulta, hogy jelenleg a fejlesztők több mint negyven százaléka csak a Palm-os alkalmazások fejlesztésével foglalkozik. Manapság egyébként az üzleti alkalmazások terén folyik a legnagyobb harc a Microsoft és a Palm között. Szakértők szerint a közeljövőben azok a cégek lehetnek nyerő pozíciókban, melyek minél jobb üzleti alkalmazásokat is futtatni képes, vezeték nélküli számítógépeket tudnak majd piacra dobni.

Szakértők szerint az egyre nagyobb számban kapható Palm, vagy Microsoft Pocket PC operációs rendszerrel rendelkező kéziszámítógépeknek köszönhetően ez a piaci szegmens 2004-ig várhatóan évi huszonnyolc százalékos növekedésre számíthat.

Ahhoz, hogy ezek a parányi kéziszámítógépek nagyobb mennyiségű adatot tudjanak vezeték nélkül átvinni, vagy hogy MP3 és videofájlok lejátszására is képesek legyenek, mindenképpen gyorsabb processzorra van szükség. A mostani konferencia keretében a Motorola is tartani fog egy előadást a DragonBall chip-ek jövőjéről. Jelenleg egyébként minden Palm és Handspring kéziszámítógép ilyen processzorral rendelkezik. Egyes források szerint a Motorola olyan fejlesztéseket fog megvalósítani, melynek eredményeképpen a Dragonball chip-ek kompatibilisek lesznek az ARM architektúrával, így jelentős teljesítménynövekedés lesz elérhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50