Magyar startupok is jelentkezhetnek a 360 Lab Accelerator programjára

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 24. 12:17

Európai technológiai startupok jelentkezését várják, amelyeket a kiválasztás után 100 000 eurós növekedési tőkével, kijutási lehetőséggel a globális tesztpiacokra, elismert mentorok szakmai támogatásával, illetve grazi és San Francisco-i munkával támogatnak majd.

A „360° 360 nap alatt” egy új nemzetközi ösztönző program, amelynek célja ígéretes európai technológiai projektek szakmai és pénzügyi támogatása. A program résztvevőinek 100 000 eurós növekedési tőke mellett elismert mentorok és befektetők nyújtanak szakmai segítséget. A program célja, hogy segítsék az európai, és az amerikai piacra való belépést, és a kockázati tőkebefektetők meggyőzését. A program 2019 januárjában kezdődik, három szakaszból áll, helyszínei az ausztriai Graz és a tengerentúli San Francisco. A kezdeményezés lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy a Szilícium-völgyben található CoLab44-ben dolgozzanak, a Facebook, a Google és hasonló vállalatok közvetlen közelében.

 

„Európában sok olyan startupról tudunk, akik sikeresen fejlesztenek új technológiákat vagy üzleti modelleket, de a nemzetközi áttöréshez nem rendelkeznek elegendő tőkével, szakmai tudással és infrastruktúrával. Bár számtalan inkubátor és accelerator program áll rendelkezésre, ezek többsége éppen a komoly tőkét igénylő – piacra lépés és a növekedés közötti – fázisban nem támogatja őket. Célunk ezért egy olyan accelerator program kifejlesztése, amely pontosan ezt a kulcsfontosságú területet fedi le. A startupok számára fontos szempont lehet, hogy 360 Lab rendelkezik a szükséges tőkével, és nemzetközi hálózattal. A "360 Lab Accelerator" program utat nyit az európai startupok számára a nemzetközi piacok és a befektetők felé” – mondta Christian Vancea, a 360 Lab vezérigazgatója.

 

Martin Trink, a 360 Lab Accelerator vezetője és Christian Vancea, a 360 Lab vezérigazgatója

 

A program a marketplace, FinTech, blockchain, AI, SaaS, e-kereskedelem stb. területen működő magyar startupok számára is elérhető. A kiválasztási folyamat több fázisból áll, a pályázatokat 2018. szeptember 20. és november 18. között lehet benyújtani. December 12-én öt nagy potenciállal rendelkező startupot választanak ki, akik 2019 januárjában kezdhetik meg a programot Grazban.

 

Az első négy hónapban a startupok termékeit és szolgáltatásait összehangolják, és a piac igényeihez igazítják, valamint kiválasztják a számukra leghatékonyabb értékesítési módszert. Az első fázis végén a startupok bemutatják a Demo Day-en az érdeklődő befektetők számára, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban. Ha sikerül meggyőzni az invesztorokat, akkor nem csak biztos befektetéshez juthatnak, hanem egyedülálló bizonytási lehetőséget kapnak a Szilícium-völgyben.

 

A San Franciscóban található "CoLab44"-nél három hónap intenzív munka vár a résztvevőkre, hogy felkészüljenek a nemzetközi indulásra, szem előtt tartva a “The more users or revenue, the more venture capital” mottót.

 

„Strukturált programot kínálunk tehetséges magyar technológiai startupok számára is, lehetőséget adva, hogy Európában fejlesszék üzleti tevékenységüket és befektetőket találjanak nemzetközi terjeszkedésükhöz. Ez elősegíti az amerikai piacra való belépést is, ahol megismételhetik az Európában elért sikereiket és egy éven belül tőkét kaphatnak a világ leghíresebb kockázatitőke-befektetőitől. Számos innovatív pályázót várunk nem csak Magyarországról, hanem egész Európából, akiket minden tekintetben támogatunk" - mondta Martin Trink, a 360 Lab Accelerator vezetője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09