Digitális szakemberek lesznek a jövő pénzügyesei

forrás: Prím Online, 2018. október 4. 08:32

A vállalatok többségének nem megfelelő a technológiai felkészültsége az adókockázatok kezelésére – derül ki az EY globális kutatásából. A cégeknek komoly nehézséget jelent a digitális ismeretekkel rendelkező pénzügyi szakemberek megszerzése, akiknek a jövőben érteniük kell a mesterséges intelligencia használatához is.

A hagyományos szakmai ismereteknél egyre fontosabbá válik az átfogó technológiai tudás az adó- és pénzügyi területeken dolgozók számára, az EY nemzetközi felmérése során megkérdezett több mint 1700 cégvezető egyöntetű véleménye szerint. A jövő szakértőinek érteniük kell a mesterséges intelligencia használatához, az automatizációhoz és az adatelemzéshez is. A szükséges szaktudás világszerte hiányzik, a döntéshozók 89 százalékának problémát jelent a tehetséges munkavállalók megszerzése, képzése és megtartása.

 

A válaszadók közel kétharmada véli úgy, hogy vállalatánál nem megfelelő az adókockázatok kezeléséhez szükséges folyamatszabályozási, technológiai és irányítási rendszer. A technológiai fejlesztés a legsürgetőbb lépés az adó- és pénzügyi feladatok fenntartható és kiszámítható elvégzéséhez a felsővezetők több mint fele szerint, ennek ellenére ugyanilyen arányban ismerték el, hogy nem fordítanak elég időt és pénzt ilyen típusú megoldásokra.

 

„Ahhoz, hogy sikerrel lépjenek át a digitális korszakba a cégek, minél hamarabb meg kell tanítaniuk munkatársaiknak az új feladatok hatékony elvégzéséhez szükséges tudást, ami belső képzési programok kidolgozását és külső partner támogatását igényli” – emelte ki Rencz Botond, az EY vezérigazgatója.  

Kulcsszavak: kutatás EY

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05