A Fujitsu felkészíti a szervezeteket a kibertámadásokra

forrás: Prím Online, 2018. október 5. 11:01

A Fujitsu frissen bemutatott, biztonsági érettséget vizsgáló (Security Maturity Assessment) szolgáltatásával a szervezetek eredményesen kezelhetik az elkerülhetetlen internetes támadásokat.

A fix áras, rögzített tartalmú Fujitsu Security Incident Response Management szolgáltatás felméri, milyen mértékben képes a szervezet felkészülni a biztonsági incidensekre, illetve kezelni és enyhíteni őket, továbbá levonni belőlük a tanulságokat. A szolgáltatás keretében megvizsgálják, mennyire felkészült az ügyfél a hetek vagy akár évek múltán felfedezett szabályszegések kezelésére, amelyek – iparági vizsgálatok szerint* – az összes incidens egyharmadát teszik ki. Egyes támadásokat (pl. a zsarolóvírusokat) szándékosan úgy építenek fel, hogy mihamarabb észleljék őket, másoknál átlagosan 106 nap telik el a támadás és annak azonosítása között1.

 

Annak ellenére, milyen komoly fenyegetést jelent az üzletmenet folytonosságára egy biztonsági incidens vagy – potenciálisan a teljes szervezet internetes elérhetőségét blokkoló – DDoS-támadás, sok vállalat még mindig nincs tisztában az internetes kockázatok mértékével, és nem készült fel a kezelésükre. Ezt mutatja az is, hogy sokuknak nincs megbízható biztonsági stratégiája a kiberfenyegetések ellen, és az incidenskezelést lényegében manuálisan és ad-hoc jelleggel végzik.

 

 

A nyilvános, privát és katonai környezeteket támogató biztonsági és adatközpont-üzemeltetési szolgáltatások nyújtása terén több mint 40 év tapasztalattal** rendelkező Fujitsu új felmérési szolgáltatásával a szervezetek megismerhetik érettségi szintjüket és azt, mennyire képesek felismerni és kezelni az internetes biztonsági incidenseket. Így hatásosabban védhetik adataikat és hírnevüket, kézben tarthatják költségeiket, és kiegészíthetik a házon belül gyakran hiányzó kiberbiztonsági szakértelmet.

 

Az új szolgáltatással a szervezetek feltérképezhetik, milyen további lépésekre van szükség ellenállóképességük és az üzletmenet folytonosságát támogató készenléti terv továbbfejlesztésére, és bizonyíthatják képességüket az incidensek utáni gyors és teljes visszaállásra. A kiberbiztonsági támadások észlelésére és kezelésére megbízható stratégiával rendelkező szervezetek számára előnyt jelentenek az így kivívott bizalom a partnerek részéről és a kedvezőbb kockázati profillal elérhető pénzügyi kondíciók.

 

A Fujitsu az amerikai szabványügyi hivatal (NIST) számítógépes biztonsági incidensek kezelésére vonatkozó útmutatója (SP 800-61, 2. változat) szerint nyújtja új szolgáltatását***. A szolgáltatás keretében ellenőrzik a szervezet internetes biztonsági alapelveit, folyamatait, eljárásait, a dokumentáció és eszközök elérhetőségét, ennek alapján megállapítják a támadásokra való felkészültség szintjét, a fejlesztendő területeket, és egyértelmű javaslatokat fogalmaznak meg az incidensekre való reagálás folyamatinak továbbfejlesztéséhez szükséges intézkedésekre. 

 

Ár és piaci bevezetés 

A Fujitsu Security Incident Response Management szolgáltatás már jelenleg is elérhető az EMEIA-régióban közvetlenül a Fujitsutól, országonként eltérő áron. További információ itt.

 

____________

* https://www.sans.org/reading-room/whitepapers/incident/show-on-2017-incident-response-survey-37815

** A Fujitsu 2017-ben hozta létre a szervezeteket az internetes fenyegetések megelőzésében, észlelésében és kezelésében segítő kiberbiztonsági üzletágát. A magas biztonsági szintű környezetekben végzett több mint 40 évnyi munka során felhalmozott, tapasztalattal rendelkező, mintegy 2000 internetes biztonsági szakemberből álló csapat átfogó portfóliót kínál a kiberbiztonsági fenyegetések elleni szolgáltatásokból. A Fujitsuaa világ vezető menedzselt biztonsági szolgáltatóinak egyike az internetes biztonság szegmensében. Teljes körű kínálata a szervezeteket érintő összes kockázatot lefedi. 2018-ban a vállalat bekerült a Gartner menedzselt biztonsági szolgáltatások piacáról készített Magic Quadrant felmérésében értékelt 17 globális MSS-szolgáltató listájára. Ez is igazolja a vállalat folyamatos növekedését a szegmensben, és elismeri a globális biztonsági üzletág létrehozása óta megvalósult gyors ütemű fejlődést. 

*** https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/specialpublications/nist.sp.800-61r2.pdf

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05