Mark Hurd jóslatai a felhő bevezetéséről

forrás: Prím Online, 2018. október 25. 18:15

Mark Hurd, az Oracle vezérigazgatója, aki tavaly már előre jelezte, hogy az éles alkalmazások 85 százaléka fut majd a felhőben 2025-re, még erőteljesebb nyilatkozatot tett az Oracle OpenWorld konferencián. A szakember szerint a felhőbe való migráció a vártnál sokkal gyorsabb ütemben történik.

"A felhő megkerülhetetlen, mindennek az alapja” – mondta Mark Hurd az Oracle OpenWorld konferencián tartott beszédében. "Ez ma már nem is vitás. Az egyetlen dolog, amin vitázunk, az a felhő bevezetésének gyorsasága."

 

Hurd további előrejelzéseket osztott meg a közönséggel a felhővel kapcsolatban. Véleménye szerint 2025-re:

  • A felhő alkalmazások 100 százaléka alkalmaz majd mesterséges intelligenciát (AI).
  • Az ügyfelek interakcióinak 85 százaléka automatizálódik.
  • Az összes informatikai munka 60 százaléka ma még nem létezik, de ebben az idősávban fogják majd feltalálni őket.

 

Az Oracle vezetője szerint az automatizáció nem váltja fel a munkahelyeket, inkább létrehozza azokat. Az AI-hoz és más feltörekvő technológiákhoz kapcsolódó új munkakörök közé tartozik majd a robotok felügyelete, az intelligens városfejlesztési tervezés, az AI által támogatott egészségügyi technikusi munka és az adatkezelés.

 

Mark Hurd további gondolatai:

  • A felhő és az olyan integrált technológiák, mint az AI, csökkentik a költségeket, további innovációkat tesznek lehetővé, és növelik a termelékenységet.
  • A blockchain gyakorlatilag minden olyan alkalmazásban jelen lesz, ahol része lehet a biztonságos információk cseréjének.
  • A felhő terjedéséről Hurd azt mondta, hogy "egyedül a tavalyi évben, az amerikai vállalati tulajdonban lévő adatközpontok 15 százaléka állt le."

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09