Tartós növekedés az ABB-nél

forrás: Prím Online, 2018. október 26. 16:39

Tartós növekedést mutatnak az ABB most nyilvánosságra hozott 2018. III. pénzügyi negyedévének főbb számai.

„A III. negyedévben tartós növekedést értünk el. Minden régióban és minden divízióban nőtt a teljes rendelésállomány és a kisebb volumenű, de rendszeres rendelések szintje is,” – nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „A stratégiánk következetes végrehajtásának és az ABB Ability digitális portfóliónk iránt megmutatkozó tartós vevői keresletnek köszönhetően bővül a rendelésállományunk és növekszik az árbevételünk.”  

 

 

„Az úttörő technológiák fejlesztése és szállítása terén kivívott vezető szerepünknek köszönhetően minden üzletágunk kiegyensúlyozott, jó eredményeket ér el. A jól teljesítő divíziók közül külön említést érdemel a Robotika és Gyártásautomatizálás kiváló teljesítménye. Az Energetikai Termékek divízió eredményeire kedvezően hatott, hogy a GE Industrial Solutions akvizícióját követően, amely a várakozásoknak megfelelően felhígító hatást gyakorolt az üzemi EBITA marzsra, erősödött jelenlétünk a számunkra nagyon fontos észak-amerikai piacokon. Az Energetikai Hálózatok divíziónál sikeresen folyik az átalakítás. A divízió rendelésállománya jó növekedési ütemet mutat, szintje belül van a célul tűzött 10-14%-os haszonkulcstartományon.” 


 

Rövid távú kilátások  

A makrogazdasági mutatók robusztusak maradnak Európában, és pozitív trendek látszanak az USA-ban, míg Kínában a növekedés folytatódása várható. A globális piac növekszik fokozódó geopolitikai bizonytalanságokkal a világ egyes részein. Az olajárak és a devizaköltségek hatásai várhatóan továbbra is befolyásolják a vállalat eredményeit. 

 

2018. III. negyedéve: a vállalatcsoport eredményei  

Rendelésállomány  

A teljes rendelésállomány 9%-kal (USD-ban 10%) nőtt; az egy évvel korábbihoz képest minden divíziónál és minden régióban növekedést mutat. Az alapmegrendelések (a 15 millió $-nál alacsonyabbak tartoznak ide) 7%-kal (USD-ban 12%) nőttek; minden divíziónál és minden régióban nőttek, amit az ABB átfogó digitális ajánlata, az ABB Ability támogat. A nagy volumenű megrendelések a teljes rendelésállomány 7%-át tették ki, szemben 2017. azonos negyedévének 9%-ával. A teljesítésre váró rendelésállomány 2%-kal volt magasabb (USD-ban azonos) összehasonlítva az előző évivel.  

 

A Szerviz rendelésállománya 8%-kal (USD-ban 10%) nőtt. A Szerviz 18%-ot képvisel az összrendelésekben, összehasonlítva az előző évi periódus 18%-kával. 

 

Az üzleti portfólióban bekövetkezett változások, beleértve a GE Industrial Solutions megvásárlásának hatását, 4 %-os nettó pozitív hatással voltak az össz regisztrált rendelésállományra. A deviza átváltási hatások 3 százalékos negatív hatással voltak a jelentett rendelésállományra.  

 

Piaci kitekintés  

A negyedév során az ABB minden régióban erőteljes kereslettel találkozott:  

  • Az Európából érkezett összmegrendelés 15 százalékkal (10% USD-ben) emelkedett, amihez Németország, Olaszország, Svédország és Svájc pozitívan járult hozzá, nagyobb mértékben, mint amennyit csökkent az Egyesült Királyságban és Oroszországban, így ellensúlyozva ez utóbbit. A kisebb volumenű, de rendszeres rendelések állománya 6 százalékkal (7% USD-ben) nőtt.   
  • Az amerikai megrendelések összértéke 9%-kal (USD-ban 23%) nőtt. Az Egyesült Államok megrendelései 10%-kal (USD-ban 31%) emelkedtek, és a megrendelések Brazíliában is magasabbak voltak. Az amerikai kontinensen az alapmegrendelések 9%-kal (USD-ban 24%) emelkedtek.     
  • Ázsiában, Közel-Keleten és Afrikában (AMEA) az összes megrendelés 4%-kal (USD-ban 1%-kal alacsonyabb) nőtt, amit a Kínából, Indiából, Vietnamból és Egyiptomból érkező erős megrendelések támasztottak alá, ellensúlyozva a Dél-Koreából, Szaúd-Arábiából és az Egyesült Arab Emírségekből érkező alacsonyabb rendelésállományt. Kínában a teljes megrendelés 13%-kal (USD-ban 15%) emelkedett. Az AMEA kisebb, de rendszeres megrendelései 5%-kal (USD-ban 7%) nőttek.  

 

A Next Level stratégia   

Az ABB 2014 óta dolgozik a Next Level stratégiája végrehajtásán. A stratégia kiemelt területei: nyereséges növekedés, az üzleti folyamatok következetes végrehajtását és az üzleti szempontú együttműködés.   

 

Hosszú távú kilátások   

Az ABB három fő ügyfélszektorában – a közművek, az ipar, illetve a közlekedés és infrastruktúra – a vonzó, hosszú távú kereslet növekedését az energetikai és a negyedik ipari forradalom vezéreli. Az ABB jó helyzetben van ahhoz, hogy erős piaci és földrajzi jelenlétével, széles üzleti tevékenységi körével, technológiai vezető szerepével és pénzügyi erejével megragadja a hosszú távú nyereséges növekedés lehetőségét.  

 

További információk  

A 2018 III. negyedév eredményeinek eredeti, angol nyelvű sajtóközleménye és prezentációja az ABB News Center honlapján, a www.abb.com/news-on és az Investor Relations honlapján, a www.abb.com/investorrelations-ön érhetők el.  

 

______________________

 

* A „Kulcsszámok táblázata” a rendelések, a kisebb, de rendszeres rendelések és az árbevételek növekedését összehasonlító alapon (helyi pénznemben, a felvásárlások és a tőkekivonások függvényében kiigazítva), USD-ben kifejezve mutatja be.

** A nem GAAP szerinti egyeztetéseket lásd a “Supplemental Financial Information” linken

*** Az EPS növekedési rátát kerekítetlen számokkal számították. Az összehasonlító részvényenkénti jövedelem konstans árfolyamon (2014-es árfolyamok és nincsenek korrigálva az üzleti portfólióváltozásokhoz).

**** Állandó árfolyam (nincs portfólió változásokhoz igazítva).

Kulcsszavak: +céginfo ABB

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05