A Microsoft évi 20 millió dollárt költ a videojáték-piacon

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. december 13. 21:02
A Microsoft szerdán bejelentette, hogy a legnagyobb független játékkiadó, az ElectronicArts az Xbox konzolra is fog játékokat fejleszteni. A régóta várt együttműködés nagy fegyvertényt jelent a Microsoft számára a Sony elleni küzdelemben.
"Az EA a legnagyobb résztvevő a játékok piacán. Ha nem kötsz velük megállapodást, hogy a te rendszeredre is fejlesszenek, akkor nagy valószínűséggel jelentős hátrányba kerülsz a konkurenciához képest." -mondta Steve Kleyhans a META Group elemzője.

Az Electronic Arts főként népszerű sportjátékairól híres, mint a Madden Football vagy a NASCAR autóverseny. Az EA kijelentette, hogy az Xbox piacra kerülését követő hat hónapon belül 10 játékok jelentet meg az új rendszerre. Az ügylet az EA számára is fontos volt ugyanis az Xbox várhatóan hatalmas haszonnal kecsegtet. A Xbox megjelenésekor rengeteg játék lesz kapható és megtudtuk, hogy az Electronic Arts 500 fejlesztőrendszert rendelt a Microsoft-tól. További EA játékok fejlesztése attól függ, hogy mekkora piaci részesedést sikerül szerezni az új gépnek.

Larry Probst az EA ügyvezetője úgy nyilatkozott a Reuters-nek: "Ha egy rendszer sikeres akkor teljes mértékben támogatjuk. Mi úgy gondoljuk, hogy az Xbox nagyon sikeres lehet." -tette hozzá.

Az Xbox-nak nemcsak a Playstation 2-vel hanem a Nintendo GameCube-bal is meg kell majd küzdenie a piac kegyeiért. Ennek érdekében a Microsoft 150 játékfejlesztő céggel írt alá megállapodást, többek között a második legnagyobb Activision-nel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50