Élő legenda látogat Magyarországra

forrás: Prím Online, 2018. november 6. 13:50

A héten Magyarországra érkezik Nick Szabo kriptográfus, a bitcoin szellemi atyja, a digitális szerződések koncepciójának kidolgozója. Érdekesség, hogy a napjainkban zajló globális technológiai átalakulásban az éppen 62 éve levert magyar forradalomnak is megvan a maga szerepe. 

Magyarországra érkezik, és két előadást is tart a november 8–9-i Blockchain Budapest nemzetközi konferencián Nick Szabo. A világhírű amerikai kriptográfus édesapja 1956-ban menekült el Magyarországról, miután részt vett a harcokban. Ő maga már az Egyesült Államokban született. 

 

Szabo nemcsak számon tartja származását, hanem egy közelmúltban adott interjúban arról is megemlékezett, milyen motivációt jelentett számára az 1956-os magyar forradalom: a blokklánc-technológiát kezdettől fogva olyan közösségi eszközként képzelte el, ami növeli az emberek szabadságát, szűkíti az elnyomó rendszerek lehetőségét, hogy a polgárok életét és tranzakcióit ellenőrizze. „Nick Szabo a kriptovilágban és a blokkláncfejlesztésben érintett szakemberek közössége számára élő legenda. Azonban zárkózottsága is legendás, így különösen nagy dolog, hogy sikerül elhozunk Budapestre” – mondja Szilágyi Imre közgazdász, a Blockchain Budapest konferenciák főszervezője.

 

 

A Bálna Budapest nagyszínpadán Nick Szabón kívül közel negyven külföldi és magyar kripto- és blokkláncszakértő tart előadást. A kiállítótérben számos vállalkozás és projekt lesz jelen standdal, a kisteremben zajló egyórás workshopokon egy-egy területtel közelebbről is megismerkedhetnek az érdeklődők. A konferenciával párhuzamosan a stabil kriptopénzek nemzetközi fejlesztőinek részvételével stablecoin-tanácskozás zajlik a helyszínen.

 

A fejlesztő vállalkozások és a multinacionális cégek mellett hangsúlyosan kerülnek elő a szabályozás kérdései: a konferencián az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Nemzeti Bank és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviselője is előadást tart. A rendezvény fő szakmai partnere a Blockchain Kutatási Egyesület, a megnyitót az innovációs és technológiai miniszter főtanácsadója, a Budapest Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja, Jakab László egyetemi tanár tartja. A részletes programról az esemény honlapján lehet tájékozódni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05