Nehéz idők járnak a webtanácsadókra

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2000. december 14. 19:03
Az elmúlt évben nehéz idők jártak az internetes tanácsadókra, egyik cég a másik után rendült meg anyagilag, vagy éppen vált fizetésképtelenné.
Ezt a sort folytatja a San Francisco városában székelő Organic is. A vállalat 270 alkalmazottjától kénytelen megválni, és már most figyelmezteti befektetőit, hogy a negyedik negyedévi eredményei valószínűleg elmaradnak a várakozásoktól. A vállalat új vezetőt nevezett ki a korábbi alapítótag Jonathan Nelson helyére, Mark Kingdon személyében, aki január 15-én veszi át az irányítást. Az átszervezési terv alapján a cég körülbelül 25 millió dollárt takaríthat meg, ha sikerül véghezvinni a változtatásokat.

Az Organic azonban nem áll egyedül problémáival, a szakértők egyfajta, a webtanácsadással foglalkozó vállalatokat sújtó, dominóelvről beszélnek. A költségcsökkentést és elbocsátásokat bejelentő cégek listája csak a múlt hétről: Xpedior, Lante, Scient és a Viant. Az elemzők a túl gyors növekedést tartják felelősnek az eseményekért, mely egyrészt nagy hitelállománnyal jár együtt, másrészt, ha egy kicsit is lanyhul a piac, azonnal elbocsátások válnak szükségessé – írta a CNet.

Kulcsszavak: online marketing trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09