Felvették a versenyt a bootcampet végzettek az egyetemistákkal az idei Loxon Java Challenge-en

forrás: Prím Online, 2018. december 10. 10:48

2018-ban ötödik alkalommal került megrendezésre a Loxon Java Challenge elnevezésű programozóverseny, amelynek keretében idén is a legnevesebb magyar egyetemek hallgatói, továbbá több hazai szoftverfejlesztő bootcamp végzősei, valamint tapasztalt informatikusok mérhették össze programozói tudásukat a gyakorlatban. Az összesen három fordulóból álló bajnokság háromfős csapatainak Java programozási feladatokat kellett teljesíteniük, a programnyelv parancsainak ismerete mellett azonban a résztvevők probléma-megoldási készségét is felmérte a verseny.

A Loxon Java Challenge-en idén 78 csapat indult, amelyek közül húsz csapat jutott be a verseny utolsó, harmadik fordulójába. Ebbe a november utolsó hétvégéjén megrendezett döntőbe három fővárosi egyetem – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az Óbudai Egyetem –, valamint három vidéki felsőoktatási intézmény – a Debreceni Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, és a Szegedi Tudományegyetem – összesen 18 csapata mellett, csak a junior szoftverfejlesztőket képző budapesti PROGmasters két csapata került be. 

 

A háromfordulós bajnokságban a csapatoknak egy nehéz java-kvízt, illetve egy űrhajó-szimulációs programozási feladatot kellett megoldaniuk. Utóbbiban egy olyan algoritmust írtak, ami robotűrhajók és a többi csapat algoritmusai ellen harcol.

 

„Vállalati partnereink folyamatos visszajelzései alapján eddig is tudtuk, hogy végzettjeink felveszik a versenyt a diplomás programozókkal, ám az idei Loxon Java Challenge egy újabb rangos szakmai elismerés számunkra, hiszen két csapatunk, a The Falcons és a Bob a vidra is a legjobbak között, a 12. és a 17. helyen végzett. Ez különösen nagy eredmény annak fényében, hogy a legjobb húsz csapat között mi vagyunk az egyetlen coding bootcamp, rajtunk kívül kizárólag egyetemi csapatok jutottak be a döntőbe” - mondja Filep Szabolcs, a PROGmasters alapítója. 

 

A 2018-as Loxon Java Challenge legjobbjai között végzett két PROGmasters-csapat tagjai Gaál Tímea, Szaszkó Viktor és Basic Palkovic Kirsztián (The Falcons), illetve Balázs Márton, Majkut László és Bodor András (Bob a vidra).

 

A PROGmasters egy 4 hónapos, intenzív és gyakorlatorientált képzés keretében szoftverfejlesztő szakmát adó budapesti programozóiskola, amely állásgaranciát is kínál végzett hallgatói számára, akik havi bruttó 350 és 460 ezer forint közötti kezdő fizetésért tudnak elhelyezkedni junior szoftverfejlesztőként. A PROGmasters nemrég készített egy piaci körképet a fővárosi, magyar nyelvű programozóiskolák árairól, képzési rendszeréről, felvételi feltételeiről, illetve a várható fizetésekről és az iskolák által kínált garanciákról.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15