Elektrim-Deutsche Telekom megállapodás

MTI Sajtóadatbank, 2000. december 19. 08:30
A lengyel Elektrim-csoport szándéklevelet írt alá a Deutsche Telekommal arról, hogy egy helyi vezetékes távközlési szolgáltató és további öt műholdas adatszolgáltató társaság 51-51 százalékát eladja a német távközlési vállalatnak. Abban is megtegyeztek, hogy közvetlen tárgyalásokat kezdenek a legnagyobb lengyel mobilszolgáltató, a Polska Telefonia Cyfrowa (PTC) tulajdonosi viszonyairól. A vita jelenleg a bécsi nemzetközi döntőbíróságon zajlik, másfél éve eredménytelenül.
A DT 180 millió dollárt fizet az 51 százalékos részesedésekért, a megállapodás 2001. február 28-ig kerül tető alá, akkor ismertetik az ügylet egyéb részleteit - közölte az Elektrim szóvivője.

A szándéklevél előirányozza, hogy az Elektrim és a Deutsche Telekom PTC-ről folytatandó tárgyalásain szó lesz a cég jövőbeni finanszírozásáról és működési stratégiájáról is.

Az Elektrim Telekomunikacja, az Elektrim és a francia Vivendi vegyes vállalata a PTC 51 százalékát birtokolja, míg a Deutsche Telekomnak 45 százalékos részesedése van, de ezt 50 százalék fölé szeretné növelni, és ez ügyben vitatja az Elektrim tavalyi részesedésszerzését. Megfigyelők szerint valószínű, hogy a Vivendi eladja a németeknek az Elektrim Telekomunikacjában fennálló részesedését, sőt, állítólag a háttérben már meg is született a döntés, és most alkudozás folyik a tranzakció elveiről és értékéről.

Változás igazából csak jövőre várható, mert a törvény csak január 1-jétől teszi lehetővé, hogy külföldiek 49 százaléknál többet birtokolhassanak a lengyel távközlési szolgáltatókból.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50