Profi kommunikációs kampánnyal a továbbtanulásért

forrás: Prím Online, 2019. március 18. 16:43

A budapesti Lumiere Filmiskola professzionális marketing-kommunikációs kampánnyal hívja fel a figyelmet képzéseire. Az alapítók a filmes szakmában hiánypótló oktatásra vállalkoztak az iskola indulásakor. Céljuk, hogy olyan minőségi szakmai tudást adjanak a fiatalok kezébe, amivel valóban el is lehet helyezkedni a filmiparban. A tavaszi kurzusokra most összehangolt kommunikációs kampánnyal hívják fel a továbbtanulni vágyók figyelmét. 

Megérkeztél a filmiparba! Ezzel a szlogennel hívják fel a figyelmet képzéseikre az iskola vezetői. A 2017-ben alakult Lumiere Filmiskola nem kevesebbet ígér, mint azt, hogy olyan szakmát ad a fiatalok kezébe, aminek helye, kereslete van a filmiparban.

 

– Természetesen nem ígérünk lehetetlent, hiszen nem lenne reális, ha azt mondanánk, hogy minden diákunk el fog tudni helyezkedni a szakmában. De azt igenis kijelenthetjük, hogy olyan filmes hiányszakmákra képezzük ki a hallgatóinkat, amikre nagy-nagy szükség van. – mondta el Salamon András DLA, Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, az iskola egyik alapítója. 

 

A Lumiere többek között olyan szakokat indít a márciusban kezdődő szemeszter során, mint drón operatőr, scripter, vágóasszisztens, vagy akár a rendezőasszisztens, segédoperatőr, amelyekre nagy igény van a filmgyártásban. Magyarországon a kedvező körülmények, mint például az adóvisszatérítés, a képzett munkaerő és a világszínvonalon működő filmipari műhelyek óriási vonzerőt jelentenek a nemzetközi producereknek. Budapest az amerikai filmstúdiók kedvenc forgatási helyszínévé vált, lekörözve ezzel több európai nagyvárost. A hazai filmipar számára mégis komoly nehézséget jelent a súlyos szakemberhiány. Ezt a problémát felismerve alapította Salamon András két társával a Lumiere-t. Az iskolaalapító három filmes szakember: Incze Ágnes, Balázs Béla-díjas filmrendező, vágó, egyetemi oktató és producer, az Európai Filmakadémia tagja, Jávor Tamás, USA-ban élő, magyar származású fotográfus, producer és Salamon András DLA, Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, egyetemi oktató, az ELTE, az SZFE tanára. 

 

A Lumiere-t annak a nyilvánvaló ellentmondásnak a kezelésére hozták létre, hogy – noha Budapesten forgatják, már Európához viszonyítva is, a legtöbb amerikai filmet – a filmszakmához elengedhetetlen területeken, mint pl. vágóasszisztens, produkciós asszisztens, scripter, segédoperatőr, mégis súlyos szakember hiány van. Ezen területek betöltésére egyre nagyobb szükség van, viszont képzésük a Lumiere Filmiskola megjelenéséig nem volt igazán megoldott. Vagyis az iskola egyszerre jelent képzést és szerencsés esetben elhelyezkedési lehetőséget is a fiatalok számára. 

 

Ezt hivatott kommunikálni a Lumiere kampánya, amely nem a rózsaszínben ábrázolt hollywood-i álomvilágot jeleníti meg, hanem kőkemény, de annál izgalmasabb munkaként mutatja be a filmkészítést. A kreatív elemeken az egyes szakokra hívják fel a figyelmet, a social media felületeken látható kisfilmekben pedig az iskola diákjainak személyes beszámolóit láthatjuk arról, hogy mennyire hasznos volt számukra a képzés, egyrészt tanulási, másrészt elhelyezkedési szempontból. 

 

A Lumiere Filmiskola áprilisig futó kampányának célja, hogy erősítse a Lumiere brandjét, szélesítse annak ismertségét és tovább növelje szakmai presztízsét. Az iskola, az indulása óta eltelt rövid idő alatt képes volt bizalmat építeni mind a szakmában, mind a továbbtanulók körében, ami bizonyítja a létjogosultságát. A 2019-es tavaszi kampány tovább szeretné erősíteni a már kialakult pozitív képet, illetve növelni szeretné a hallgatói létszámot. A kampány 2019. január és április között szólítja meg elsősorban online felületeken azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a filmipar iránt, és a szakmához kapcsolódóan szeretnének továbbtanulni, nem utolsósorban pedig elhelyezkedni a filmiparban. 

 

Kampányelemek:

  • Image film 
  • Plakátok
  • a Lumiere social média felületei (Facebook, Instagram)
  • Lumiere weboldala
  • Google display, Google search 
  • PR kommunikáció (kulturális, és marketing szakmai oldalak felé)
  • Események
  • Lumiere Filmiskola nyílt nap (március 21.)
  • early bird akció (10 % kedvezmény március 21-ig)
  • diákok által készített, hajléktalanokról szóló közös dokumentumfilm vetítése
  • image film forgatásról készült werkfilm promotálása

 

Az alkotók listája:

Megbízó: Lumiere Filmiskola

Kampány menedzser: Incze Ágnes

Művészeti vezető: Salamon András 

Kreatív supervisor: Tóth Andrea, Gál László

Art director: Virág Zoltán Ales

Online média szakértő: Virág Levente

Image film szereplők: Sárközi Zsófia, Kerekes Vica, Gyabronka József

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09