Új vezetőség irányítja a Vezető Informatikusok Szövetségét

Henger Attila, 2019. március 28. 17:40

Új elnököt és alelnököt választott a VISZ közgyűlése, és az elnökségben is voltak személycserék. Takács Tibor korábbi elnök lemondott pozíciójáról, és távozott a szervezetből. Utóda Strausz György. 

Megtartotta éves közgyűlését a legnagyobb hazai vállalatok informatikai vezetőit tömörítő Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ), melynek legfontosabb témája a tavalyi beszámoló, valamint az idei költségvetés elfogadásra mellett az új vezetőség megválasztása volt.

 

A közgyűlésen ugyanis bejelentette lemondását Takács Tibor elnök, akit a 2016-ban elhunyt Braun Péter után választott meg a szervezet. Takács Tibor, aki 1997 óta dolgozott különböző vállalatok IT-vezetőjeként – és az Év CIO-ja díjat is elnyerte –, távozott is a szervezetből, mivel karrierjét a KPMG vezető tanácsadójaként folytatja. Szintén lemondott a VISZ-ben betöltött pozíciójáról Bödör László elnökségi tag, aki az OTP Mobil CIO-jaként elsőként nyerte el nyerte el a 35 év alatti CIO-k munkájának elismerésére alapított Braun Péter-díjat.

 

A VISZ közgyűlésének egyik legfontosabb napirendi pontja volt a szervezet tisztségviselőinek megválasztása. A résztvevők tizenegy jelöltből választották meg a szervezet munkáját irányító új csapatot.

 

A VISZ új elnöke Strausz György lett, aki 2016. óta alelnökként segítette Takács Tibor munkáját. Az elismert szakembernek nem lesz új a feladat, mivel 2016-ban közel fél évig megbízott elnökként irányította a szervezet munkáját. Az új elnök a nemzetközi és hazai nagyvállalati környezetet is jól ismeri. Tizenkét évet dolgozik különböző vezetői pozíciókban IT-területen a Shell magyar leányvállalatánál, valamint az anyavállalatnál. Emellett dolgozott IT-vezetőként a Kopint Datorgnál, a BKK-nál, majd több évig felelt régiós CIO-ként a General Motors dél-kelet-európai leányvállalatainak informatikájáért, utána pedig öt éven át a MOL IT-infrastruktúra üzemeltetésért felelős vezetőjeként dolgozott.

 

Alelnökként Fritsch Róbert, a Budapesti Vízművek CIO-ja segíti munkáját. Fritsch Róbert szintén tapasztalt szakember, közel negyedszázada tölt be IT-vezetői pozíciókat. A Fővárosi Vízművek informatikáját 18 éve irányítja, előtte az Aegon Hungarynál dolgozott vezető beosztásban IT-területen. 2016. óta a VISZ elnökségének is tagja.

 

Az elnökség összetétele is változott. A szervezettől távozó Bödör László, valamint az alelnökké választott Fritsch Róbert helyére a közgyűlés Budai-Tüske Gábort, a Groupama Biztosító Zrt. CIO-ját, és Fekete Pétert, az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár informatikai igazgatóját delegálta az elnökségbe, és megerősítette két elnökségi tag, Nagyné Agárdi Györgyi, (Allinaz Hungária) és Knuth Ábel (Scientific Games) pozícióját.

 

Budai-Tüske Gábor korábban a Raiffeisen Bankánál dolgozott IT-infrastruktúraüzemeltetési vezetőként, majd az MKB Banknál IT-operációs vezetőként. 2016-ban igazolt a Groupama Biztosítóhoz. Fekete Péter több mint húsz éve az Electrolux munkatársa.

 

A közgyűlés Kertészné Gérecz Esztert választotta a felügyelő bizottság vezetőjévé.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50