Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

forrás: Prím Online, 2019. április 2. 08:54

Idén harmadik alkalommal indul el a Logiscool élményalapú programozóiskola és a Vodafone szervezésében a Nagy Digitális Kaland, amelyet országszerte több helyszínen rendeznek április 26-án. A megmérettetéshez a Vodafone Digitális Iskola Programjában résztvevő több intézmény is csatlakozik, közülük többen helyben rendezik meg a versenyt, így a helyszínek száma 35-ről 43-ra bővül. A háromfős, 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatoknak egy órájuk lesz, hogy a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással és az internetbiztonsággal kapcsolatos játékos küldetést online teljesítsék. A jelentkezési határidő április 12.

A Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa szervezésében és a Vodafone Magyarország által működtetett www.digitaliscsalad.hu okos magazin támogatásával létrejövő Nagy Digitális Kalandot immár harmadik alkalommal rendezik meg. Az elmúlt két évben több mint 5200 gyermek vett részt a megmérettetésen. A háromfős, 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatoknak idén is 60 perc áll rendelkezésükre, hogy online teljesítsék a digitális világgal, logikus, algoritmikus gondolkodással, illetve az internetbiztonsággal kapcsolatos játékos küldetést. A verseny külön felkészülést nem igényel, a hétköznapokban megszerzett tudásra alapoz. A diákok játékos feladatokat megoldva tanítják LogiRobit, a Logiscool kabalafiguráját, a barátságos űrből érkezett robotot, miközben ők is új ismeretekre tesznek szert.

 

A korábbi évekhez hasonlóan a gyermekeknek Wi-Fi képes laptopra vagy tabletre is szükségük lesz az online feladatok teljesítéséhez, az internetet pedig minden helyszínen a Vodafone biztosítja 4G képes MiFi eszközeivel. A két kategória első 10 legjobb csapata díjat is kap a Vodafone-tól. Emellett a telekommunikációs szolgáltató mindkét kategóriában egy-egy különdíjat is meghirdet a legjobb, csak lányokból álló csapatnak – a vállalat ugyanis kiemelten fontosnak tartja a lányok bátorítását a technológiai pályák választására. 

 

„Nagyon örülünk, hogy a Nagy Digitális Kaland három éve töretlen népszerűségnek örvend. Külön büszkék vagyunk arra, hogy idén először kilenc, a Vodafone Digitális Iskola Programjában részt vevő iskolával bővült az induló intézmények köre, melyek közül 8 iskola helyben rendezi meg a versenyt. Szívesen állunk olyan kezdeményezések mellé, amelyek célja, hogy a jövő generációi aktív alkotói legyenek a digitális világnak” – mondta el Carra Anita, a Vodafone Magyarország Lakossági Szolgáltatások Üzletág Vezérigazgató-helyettese.

 

A Nagy Digitális Kalandra már elindult a jelentkezés, mely egészen április 12-ig tart. Jelentkezni a verseny weboldalán lehet. 

A Nagy Digitális Kaland 2019. április 26-án, 14:30-kor indul.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15