Eredményes évet zárt 2018-ban a BILK Logisztikai Nyrt.

forrás: Prím Online, 2019. április 8. 16:17

Eredményes évet zárt a BILK Logisztikai Nyrt. 2018-ban. Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központja az elmúlt évben növelte raktárkapacitását, árbevételét és üzemi tevékenységének hatékonyságát. 

A dinamikus fejlődés motorja a társaság területén rendelkezésre álló kapacitások bővülése és a komplex logisztikai szolgáltatások iránti tartós kereslet: a raktárváros bérbeadottsági mutatója 2018-ban 98,7 százalék volt.

 

A saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával és üzemeltetésével, valamint ingatlanok adásvételével, ingatlankezeléssel, építményüzemeltetéssel és vagyonkezeléssel foglalkozó társaság részvényeinek tőzsdei értékesítésére készülve 2018 januárjában pénznemet váltott és azóta euróban vezeti könyveit. Az éves adatok közzététele is ennek megfelelően történik. 

 

A társaság befektetett eszközeinek értéke 129,5 millió euró volt, ami 5,3 millió euróval haladta meg az egy évvel korábban regisztrált összeget. A növekedés részben a folyamatos ingatlanfejlesztésből adódik: a logisztikai park bérbeadható területe 2018-ban 3800 m2 -rel bővült és az év végén meghaladta a 186 ezer m2 bruttó bérbeadható területet. 

 

Megkezdődött egy 19 800 négyzetméteres raktár-, és egy 1500 négyzetméteres irodaterületet magában foglaló raktárcsarnok építése. A kapcsolódó létesítményekkel együtt összesen 3,5 milliárd forint értékű beruházás befejezése a tervek szerint még az idén ősszel várható. 

 

A logisztikai park kapacitásainak növekedésével együtt nőtt a társaság árbevétele, amely 2018-ban meghaladta a 12 millió eurót (2018 első hat hónapjában csaknem 6 millió euró) és 531 ezer euróval haladja meg a 2017-es értékesítés értékét. A társaság EBITDA teljesítménye 7989 ezer euró.

 

A vállalat az első félévben nyilvános részvénytársasággá alakult át azzal a szándékkal, hogy részvényei 49 százalékának a Budapesti Értéktőzsdén való értékesítését követően szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) folytassa tevékenységét. 

 

A részvények 2018 első félévének végén indított értékesítése eredmény nélkül zárult, mivel az eljárás során nem jött létre megfelelő ár melletti, a SZIT törvény által elvártakkal is összhangban lévő, optimális befektetői struktúra. A társaság ezt követően is kitartott elkötelezettsége mellett, hogy tevékenységét a jövőben szabályozott ingatlanbefektetési társaságként folytassa és vizsgálja a megvalósításhoz szükséges lépéseket.

 

A társaság 2018-ban hosszú lejáratú hitelt vett fel a kapacitások folyamatos bővítéséhez szükséges, korábban felvett hitelek refinanszírozása, valamint a SZIT-té történő átalakulás feltételeinek teljesítése érdekében. Ennek összege 63 375 ezer euró.

 

A BILK Logisztikai Nyrt. valamennyi jelentős nemzetközi cél- és tranzitútvonal kereszteződésében, önálló autópálya lehajtóval, közvetlen vasúti kapcsolattal rendelkezik. A komplexumban „A” kategóriás logisztikai, gyűjtő, illetve hűtött raktárcsarnokok, és ADR-minősítésű raktárak továbbá irodaépületek működnek. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05