Újabb MP3.com-Warner Music megállapodás

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. december 21. 22:47
Az on-line zeneszolgáltatással foglalkozó MP3.com csütörtökön újabb, ez esetben videofelvételekről és zenékről szóló megállapodást írt alá a Time Warner tulajdonában lévő Warner Music Grouppal.
A megállapodás lehetővé teszi az MP3.com számára, hogy a Warner Music videoklipjeit és egyéb felvételeit felhasználja saját weboldalán. A Warner Music ezért cserébe technikai segítséget kap az MP3.com-tól, a zenészek weblapjának és e-mail rendszerének karbantartása és menedzselése formájában. Az MP3.com továbbá a Warner zenéinek, előadóinak stb. népszerűsítését is elvállalta.

"A Warnerrel kötött megállapodásaink mindegyike értékes szolgálatot tesz a Warner Music zenészeinek, valamint az MP3.com több mint 11 millió felhasználójának", mondta egy sajtótájékoztatón Robin Richards, az MP3.com elnöke.

A Warner Music és az MP3.com még júniusban megkötötte első szerződését, amelynek keretében az MP3.com 20 millió dollárt fizetett a Warner Musicnak, hogy megszerezze a jogot a Warner zenéinek on-line szolgáltatására, s egyúttal a Warner az ellene folyó pert is beszüntesse.

A Warner Music az MP3.com-ot a többi négy híres lemezkiadóval együtt a hírhedt my.mp3.com szolgáltatás miatt perelte - emlékeztetett a CNet. A júniusi megállapodás után az MP3.com már jogszerűen is felhasználhatja a Warner zenéit my.mp3.com szolgáltatásában, amelyet a májusi kényszerű leállítás után nemrég indított újra a cég. Az újraindítás óta az MP3.com újabb per elé nézhet. A társaságot ezúttal az EMusic perelte be azzal az indokkal, hogy a cég több kisebb, független kiadóval, amelyben az EMusicnak érdekeltsége van, nem kötött szerződést, miközben zenéiket felhasználja szolgáltatásában.

Az MP3.com eddig körülbelül 150 millió dollárt költött arra, hogy a my.mp3.com szolgáltatása jogszerűen és színvonalasan működhessen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50