Új üzletágvezetővel segítheti további növekedéshez a bankokat az EY

forrás: Prím Online, 2019. április 12. 11:20

Közel húsz éves bankszektorban szerzett tapasztalattal csatlakozik Magyarország egyik vezető tanácsadó cégéhez Hoós János. A szakember az EY pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó csapatát fogja vezetni. Célja, hogy hatékony digitális megoldásokkal dinamikus növekedéshez segítse a hazai pénzintézeteket az egyre komplexebb szabályozói környezetben.

2019. áprilistól Hoós János vezeti az EY pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó üzletágát. A szakemberrel tovább erősödik a cég üzleti tanácsadással foglalkozó lokális csapata. János célja, hogy a következő években dinamikus növekedéshez segítse a hazai pénzügyi intézményeket. „A bankszektor az egyik leginkább érintett terület az elmúlt évek szabályozás-változásaiban, mint például a devizahitelek forintosítása vagy az azonnali átutalás rendszerének bevezetése. Ezek az intézkedések különösen leterhelték a pénzintézeteket. Az iparág azonban most fellélegezhet, és újra a növekedés és a digitális transzformáció felé fordulhat” – nyilatkozta Hoós János. 

 

A vezető célja, hogy olyan komplex megoldásokat és egyedi kompetenciákat alkalmazzon, amiből erőforrás vagy tudáshiány van Magyarországon, ezáltal elősegítse a bankok dinamikus növekedését. Az EY egyik legnagyobb előnyét abban látja, hogy ügyfelei számára a folyamatok teljes életciklusát átfogó megoldásokat nyújt, valamint lefedi a kockázatkezelési, a jogi, a cybersecurity és a compliance területeket is. 

 

Hoós János a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó szoftver szállítójától érkezett az EY-hoz, ahol igazgatósági tagként felelős volt többek között a termékek és az üzleti folyamatok fejlesztésért. Karrierjét 1998-ban, az ABN Amro Banknál kezdte, majd 2004 és 2016 között a K&H Banknál dolgozott, ahol előbb a hitelkockázati, majd 2011-től a modellezési osztályt vezette. A pénzintézetnél töltött tizenkét év alatt János felelt többek között a Basel 2 transzformációért, a bank hitelfinanszírozási rendszerének bevezetéséért és a modellezési tevékenységének szabványosításáért. Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán, pénzügyi mesterképzés szakon szerezte 1998-ban. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15