Amazon Web Services kiválósági központ a Getronics és a HeleCloud együttműködésével

forrás: Prím Online, 2019. április 30. 14:58

Az IT szolgáltató Getronics technológiai együttműködésre lépett Nagy-Britannia és az EMEA-régió vezető Amazon Web Services (AWS) tanácsadó és menedzselt szolgáltatások partnerével, a HeleCloud-dal. Az együttműködés célja, hogy a Getronics egy kiválósági központon keresztül a legmodernebb AWS alapú megoldásokat tervezhesse, szállíthassa és menedzselhesse ügyfelei számára. A két cég együttműködése elsősorban a magántőke társaságokat és a magántulajdonban lévő vállalatokat segíti a Getronics új befektetéstámogató szolgáltatásán (Investment Services Group - ISG) keresztül.

Európa-szerte egyre több vállalat vesz igénybe felhőszolgáltatásokat, legtöbbjük azonban nem rendelkezik a felhőhasználathoz szükséges megfelelő tudásszinttel. A HeleCloud, Nagy-Britannia egyik leggyorsabban növekvő startup-ja erre kínál megoldást: szolgáltatásai biztosítják a vállalkozások számára szükséges készségeket, ismereteket és tapasztalatokat.

 

A Getronics és a HeleCloud partnersége kezdetben Európára összpontosít, hiszen a Getronics hangsúlyosan jelen van az európai nagy- és középvállalati szegmensben, így meglévő kapcsolatai biztosítják az ügyfelek elérését elsősorban a kiskereskedelem, az utazás és szállítmányozás, a pénzügyi szolgáltatások és az egészségügyi ellátás területén.  

 

A HeleCloud AWS technikai ismereteire és tapasztalataira alapozva a két cég vertikális, szektorokra szabott közös megoldásokat dolgoz ki, így a Getronics szolgáltatás-portfoliója ezentúl AWS platformon is elérhetővé válik. Az új megoldások a technológiai tanácsadást, a menedzselt szolgáltatásokat és a technológiai képzést is magukban foglalják. 

 

A Getronics Group alelnöke, Mark Cook hangsúlyozta: „Jelentősen megnőtt az érdeklődés és elmozdulás az AWS platformon fejlesztett és nyújtott nyilvános felhőszolgáltatások iránt. Az AWS platform elérhetőségével a választás lehetőségét nyújtjuk ügyfeleink számára: ez a legjobb válasz részünkről, amelyet az AWS iránti érdeklődésükre és a nyilvános felhőket érintő aktuális változásokra adhattunk.”

 

A hét kompetenciaterületet lefedő technológiai szolgáltatásokat az új Cloud Kiválósági Központ nyújtja:

  • Cloud roadmap és migráció
  • Felhő biztonság, megfelelőség és irányítás
  • Üzletmenet folytonossága és katasztrófa utáni helyreállítás
  • Big Data és analitika
  • Menedzselt infrastruktúra
  • Menedzselt biztonság és megfelelőség
  • Cloud TDA (Technical Design Authority)

 

Steve Rosa, a Getronics Cloud, Infrastruktúra és Biztonsági alelnöke hozzátette: „A Getronics valóban a folyamatok egészére kiterjedő (end-to-end) felhőalapú megoldásokat kínál: ügyfeleinknek a munkavégzésük szempontjából legmegfelelőbb helyen nyújtunk tanácsadást, szállítjuk az átmenethez szükséges megoldásokat, ideértve az alkalmazások modernizálását is, és a teljes csomagot menedzseljük – biztonsági és megfelelőségi szolgáltatásainkkal felügyelve.”

 

„Izgatottan várjuk az együttműködést a Getronics-szal, amely korunk egyik legsikeresebb és leggyorsabban növekvő, számos platformon lenyűgöző tudással rendelkező globális IT vállalata. Együtt sokkal többre vagyunk képesek: AWS platformon történő fejlesztéseinkből a Getronics ügyfelei mindenképpen profitálnak majd” - mondta Dob Todorov, a HeleCloud vezérigazgatója és felhőszolgáltatásokért felelős vezetője.

 

A Getronics, miközben AWS platformon fejlesztett és nyújtott szolgáltatásokkal bővül, megőrzi partnerségét a Microsoft Azure-ral, és továbbra is kiszolgálja a Microsoft technológiák iránt elkötelezett, vagy a párhuzamosan többféle cég szolgáltatásait igénybe vevő ügyfeleket. A Getronics privát és hibrid cloud megoldásokat is kínál 19 saját európai adatközpontjából, és a beruházások révén kiszélesedő észak-amerikai hálózatán keresztül.  

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05