Közzétette első negyedéves eredménybeszámolóját az LG

forrás: Prím Online, 2019. május 3. 14:32

Az LG Electronics 2019 első három hónapjában 900,6 milliárd koreai won (801,25 millió dollár) üzemi eredményt könyvelhetett el, 14,9 ezer milliárd koreai won (13,3 milliárd dollár) árbevétel mellett. 

Az első negyedéves eredmények ugyan az elmúlt év hasonló időszakához képest némi csökkenést mutatnak, ám a korábbi, 2018 évi negyedik negyedévhez képest az üzemi eredmény 1,09 százalékkal emelkedett, ami a fő üzletágaknál végrehajtott, döntően a költségszerkezet átalakítására tett lépéseknek az eredménye.

 

Jelentősen hozzájárult a társaság bevételeihez a háztartási elektronika és légkondicionáló üzletág, ami különösen az európai és az ázsiai piacokon való erős kereskedelmi tevékenységnek köszönhetően a részleg eddigi legmagasabb bevételét hozta a vállalat történetében.

 

Kiemelkedő időszakot zárt a járműalkatrész üzletág is, ahol a társaság az utcai terepjárók iránt tapasztalható globális érdeklődés fokozódásával további növekedési lehetőségeket lát.

 

A tavalyi év azonos időszakához hasonlítva ugyan némi csökkenést volt kénytelen elkönyvelni a szórakoztató elektronikai részleg a szezonális kereslet visszaesése miatt, ugyanakkor a hatékonyság növelésére tett lépések hatásai már láthatók, és az üzemi eredmény jelentős növekedést mutat az előző negyedévhez képest.

 

A mobilkommunikációs üzletágban is történtek előrelépések: a cég várakozásai szerint az új modellek piacra dobása a második negyedévben pozitív lendültet ad a részlegnek, melynek versenyképességét és jövedelmezőségét a közelmúltban Dél-Koreából Vietnámba áthelyezett gyártóközpont fogja elősegíteni.

 

Kulcsszavak: +céginfo LG Electronics LG

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05