Már lehet jelentkezni a Vodafone Coding Camp-re!

forrás: Prím Online, 2019. május 4. 12:36

A Vodafone Magyarország és a KódGarázs idén is örömmel várja a 12-14 éves fiatalokat egyhetes napközis táborába, ahol a gyerekek játékos módon ismerkedhetnek meg a kódolás rejtelmeivel, és kóstolhatnak bele a digitális jövő világába. A díjmentes programra a jelentkezés elindult, a helyek a jelentkezések beérkezési sorrendjében kerülnek kiosztásra.

A Vodafone Coding Camp idén már harmadik alkalommal biztosítja a lehetőséget a fiatal korosztály számára, hogy megismerkedjenek a mobilapplikációk fejlesztési folyamataival. Az 5 napos foglalkozások alatt a gyerekek betekintést nyernek például a számoló-, rajzoló- és parkoló- applikációk fejlesztésébe, a tanulási folyamatot pedig egy saját projekttel tudják majd megkoronázni. A Vodafone fontosnak tartja az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseket, hiszen mire ez a generáció felnő, még a mostaninál is nagyobb szükség lesz a jó műszaki, informatikai szakemberekre.

 

 

A táborra ezen a felületen van lehetőség jelentkezni, május 15-én déli 12 óráig. Maga a tábor június 24. és 28. között lesz a Vodafone budapesti székházában, minden reggel 9 óra és délután 4 óra között. A részvételhez nincs szükség előzetes programozási ismeretekre, csak egy androidos telefonra vagy tabletre. A tábor ingyenes, és magába foglal napi három étkezést is. 

 

Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese elmondta: „Büszke vagyok rá, hogy már harmadik éve rendezzük meg budapesti székházunkban a KódGarázzsal együttműködésben a Coding Campet, Vodafone-os kollégák és nem Vodafone-osok gyermekei számára egyaránt. Mivel ez a program a 12-14 éves korosztálynak szól, ez azt jelenti, hogy az első Coding Camp csapatból néhányan már lassan egyetemre készülnek. Remélem, sikerült megszerettetni velük a kódolást és az ICT szektor izgalmas világát választják majd.”

 

Fotók: KódGarázs

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09