Megérkezett a HONOR 20 széria

forrás: Prím Online, 2019. május 22. 07:07

A HONOR a mai napon hivatalosan is bejelentette első – három készülékből álló – okostelefon-szériáját Londonban. A Honor 20 Lite, a Honor 20 és a Honor 20 Pro készülékek forradalmian új tagjai a Honor N sorozatának, amely lenyűgöző kialakításáról és kiváló kamerájáról vált ismertté. Az okostelefonok egyúttal megerősítik a márka elkötelezettségét a friss, különleges dizájn és az egyedi, úttörő funkciók iránt.

A Honor 20 széria a világon elsőként büszkélkedhet dinamikus-holografikus dizájnnal, emellett pedig 48 MP-es AI quad kamerával bír. A Honor 20 Pro négykamerás rendszerét a DxOMark 111 pontra értékelte. 

 

HONOR 20 Széria (a kép csak illusztráció)

 

„A Honor minden lépését a folyamatos újítás és a különleges megoldásokra való törekvés hajtja” – mondta el George Zhao, a Honor elnöke. „A Honor népszerű N sorozata olyan tagokkal bővült, melyek a professzionális szintű kamerán és a dinamikus-holografikus dizájnon keresztül szeretnék inspirálni felhasználóikat. A hátlap különleges kialakítása hűen tükrözi az okostelefonok tervezésével kapcsolatos hozzáállásunk, aminek alapja a fénnyel való játék.”

 

 

 

Csoda a kamera lencséjén keresztül: 48 MP-es quad kamera, csúcskategóriás minőség

A csúcsmodell négykamerás rendszerének fő kameráját a Sony IMX586 48 MP-es hátlapi kamerája alkotja, továbbfejlesztett AI Ultra Élesség móddal (mesterséges intelligenciával támogatott technológia a világos, tiszta képekért) és AIS (mesterséges intelligencia által vezérelt stabilizáció) algoritmus által támogatott szuper-éjszakai móddal. A rendszer emellett 16 MP-es széles látószögű kamerával, 8 MP-es telefotó kamerával és 2 MP-es makro kamerával is kiegészül. A makro kamerával és az optikai képstabilizátorral (OIS) a felhasználók egészen közeli felvételeket is készíthetnek. 

 

A Honor 20 széria AIS szuper éjszakai módja és az iparág eddigi legnagyobb, F1.4-es fényerejű lencséje figyelemre méltó végeredményt garantál. Az AI több képkockás stabilizációs technológiája és a továbbfejlesztett algoritmus lenyűgözően tiszta éjszakai képeket ad, mindezt nagyobb fényerő, kevesebb zaj és valósághűbb színek mellett. Az F1.4-es lencse több fényt enged be, így még rossz fényviszonyok közt is részletgazdag képekben lesz részünk. A négy kamerából álló rendszer a DxoMark értékelésén 111 pontot kapott.

 

A 48 MP-es AI quad kamerával rendkívül világos, tiszta fotókat készíthetünk, különösen az AI Ultra Élesség mód használatával. A 7nm-es gyártástechnológiával készült Kirin 980 AI lapkakészletben dolgozó duál NPU (neurális feldolgozó egység) és duál ISP (képfeldolgozó) magasabb szintre emeli a 48 MP-es kamera képességeit, ugyanis minden az AI Ultra Élesség módban készült fotóról összegyűjti a legjobb részletet és egy 48 MP-es fényképpé alakítja. Az így készült fotó túlmutat a „normál” módban készült 48 MP-es fényképeken. A 16 MP-es kamera széles, 117°-os látószöggel bír. Az optikai képstabilizátor a giroszenzoros információk alapján mozdítja el a lencsetagokat mielőtt a kép digitálisan rögzül, ezzel kiküszöbölve a bemozdulásból származó életlenséget.

 

A 2 MP-es makrolencse olyan részleteket is rögzít, amiket szabad szemmel nem láthatunk. Fotónk alanyát akár 4 cm-es távolságból is lefényképezhetjük, így többek közt kiemelkedő részletességgel örökíthetjük meg a növényeket és az állatokat. A 3x-os veszteségmentes optikai zoommal, az 5x-ös hibrid zoommal és a 30x-os digitális zoommal pedig a természetben vagy akár egy nyüzsgő nagyvárosban is koncentrálhatunk a távoli történésekre.

 

 

 

A látható csoda: dinamikus-holografikus dizájn

A Honor 20 széria elsőként alkalmaz többdimenziós, dinamikus-holografikus üvegből készült hátlapot. A precízen kialakított tripla 3D háló technológia egy kétlépcsős folyamatot takar. Először több millió miniatűr prizmát gravíroznak egy, a felszín alatti rétegbe, ami mélységet ad a dizájnnak. Majd a 3D ívelt üvegréteg, a színek és a mélységért felelős réteg egymásra helyezése következik, ez adja a színek tükröződését és a színtörést. 

 

A Honor 20 Pro-t fantom fekete és fantom kék, a Honor 20-at éjfekete és zafírkék színekben mutatta be a gyártó. A színek rétegekből kerülnek kialakításra egy vákuum környezetben pontosan ellenőrzött hőmérséklet és nyomás mellett. Ennek eredménye a mélység érzetét keltő hatás. 

 

 

 

Az érezhető csoda: középpontban a felhasználó 

A Honor célkitűzése, hogy mindig jobbat alkosson, ebben a szellemben született meg a különleges hátlap. Emellett a Honor 20 széria 6,26”-es kijelzővel bír, ez az előlap 91,7%-át teszi ki. A 4,5 mm-es kijelzőbe épített kamera és a minden szögből jól látható kijelző hozzájárul a praktikus használathoz.

 

Az ujjlenyomat-olvasó az alumínium keret jobb oldalán található, így a telefont kézbe véve kényelmesen hozzáférhetünk. A négy kameralencse aszimmetrikusan, L alakban helyezkedik el, helyet hagyva a 4.000 mAh-s akkumulátornak, ami akár egy napig történő zavartalan használatot is lehetővé tesz. A Honor 20 Pro-t a grafén hővezető lap segítségével olyan hűtési megoldás támogatja, ami egyenletesen eloszlatja a hőt, így biztosítva az optimális működést. 

 

A Honor 20 Pro és a Honor 20 telefonok GPU Turbo 3.0 támogatással érkeznek, ennek köszönhetően játék közben is zavartalan élményben lehet részünk, optimális energiafogyasztás és teljesítmény mellett. A felhasználói igényeknek eleget téve a most bejelentett széria nagyjából 25 mobil játékkal működik együtt, beleértve a Fortnite-ot, PUBG Mobile-t és az Arena of Valort. 

 

A magával ragadó hangzásról a Histen 6.0 technológia 9.1 virtuális térhangzása gondoskodik. Ez a csúcstechnológia először érhető el okostelefonon. A virtuális térhangzás a legtöbb vezetékes és vezeték nélküli fülhallgatót támogatja, és beépített, zajszűrős dual mikrofonnal bír.

 

A készülékek elérhetőségéről és áráról a későbbiekben várhatóak további részletek.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05