A Lumix S1R-t választották az év fényképezőgépének Japánban

forrás: Prím Online, 2019. június 3. 11:00

A fotószakírókat tömörítő japán szervezet (CJPC) a Panasonic full-frame, tükör nélküli gépét, a Lumix S1R-t választotta 2019-ben az év fényképezőgépének. Indoklásukban a termék kimagasló funkcionalitását és kiváló kezelhetőségét emelték ki.

A fotózásra és fényképezőgépekre szakosodott magazinok és weboldalak képviselőit tömörítő japán szervezet, a Camera Journal Press Club (CJPC) szervezi meg évről évre a Camera Grand Prix-t, amelynek keretében fotós szakemberek véleményezik a korábbi üzleti évben megjelent fényképezőgépeket. A CJPC-t 1963 szeptemberében alapították, és 2019 áprilisában 10 médium volt tagja a szervezetnek.

 

A Grand Prix szavazási folyamatában idén összesen 55 ember vett részt. Ők CJPC-tagok, a CJPC-tagkiadványok főszerkesztői (vagy más munkatársai), illetve a versenybizottság által megbízott külső tagok: tudományos szakértők, műszaki újságírók, professzionális fotósok, valamint fotózáshoz kapcsolódó szervezetek képviselői. 

 

A 2019-es Camera Grand Prix „Camera of the Year”, vagyis az év fényképezőgépe díjáért a 2018. április 1-je és 2019. március 31-e között bevezetett termékek versenyeztek, a szakemberek választása pedig a Panasonic gépére, a LUMIX S1R-re esett.

 

 

A döntés okai

Ez a vállalat egyik első 35 mm-es, full-frame, tükör nélküli fényképezőgépe, amelyet a LUMIX S1-gyel együtt mutattak be. Kiváló modell, mind funkcionalitását, mind kezelhetőségét tekintve, amely komoly vonzerővel bír a fotós társadalom számára.

 

A Panasonic 2008-ban mutatta be a világ első tükör nélküli modelljét, a LUMIX G1-et, mely 2009-ben megkapta a Camera Grand Prix Editors Award szerkesztői különdíjat. A LUMIX S1R a Panasonic tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépek fejlesztése érdekében azóta tett fokozott erőfeszítések szimbóluma.

 

A 47,3 millió effektív képpontot tartalmazó CMOS érzékelő a képfeldolgozó egységgel kombinálva a legmagasabb felbontás mellett készít éles, fényes, mégis megfelelően természetes képeket. A nagy felbontású mód 8 egymást követően készített kép összeillesztésével lenyűgöző, 187 megapixelnek megfelelő felbontású képet hoz létre. A kiváló precizitású elektronikus, 5,76 millió képpontos OLED kereső 0,78x nagyítási aránnyal büszkélkedhet, amely a legkiválóbb képet nyújtja a tükör nélküli fényképezőgépek között. A vállalat DFD (Depth From Defocus) technológiáját alkalmazó automatikus fókusz rendszer olyan gyors és pontos, hogy a deep learning MI technológiával párosítva tökéletesen alkalmas mozgó témák, pl. emberek és állatok megörökítéséreA masszív kialakítás, az időjárásálló felépítés és a jól megtervezett gombkiosztás – amely erős és kényelmes fogást biztosít – mind hozzájárulnak a modell nagyszerű kezelhetőségéhez.

A gép sikeresen egyesíti a nagy teljesítményt és a felső kategóriás készülékekhez méltó eleganciát. A nagyméretű váz önmagában is jelzi, hogy a készülék a tükör nélküli fényképezőgépek előnyeinek legjavát magában hordozza.

 

A Panasonic, a Leica Camera és a Sigma között létrejött műszaki együttműködés – vagyis az „L-Mount Alliance” (L-bajonett szövetség) – több opciót biztosít a felhasználóknak a cserélhető objektívek területén, amely sokoldalúbbá teszi a fényképezőgép-rendszereket.

 

A jelölőbizottság számos tagja méltatta a díjnyertes készülékben megjelenő tökéletesség és nagyratörés mértékét.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15